19:43 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Un automobil a intrat în mulțime în Toronto, Canada

  Atentat cumplit în metropolă americană - zeci de morți și răniți! Cine e teroristul VIDEO

  © REUTERS / CARLO ALLEGRI
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  69703

  "Lovea tot ce întâlnea în cale, a intrat pe trotuar, în oameni, cu peste 100 de kilometru la oră", criminalul e un it-ist ale cărui aplicații se găsesc pe Google Play.

  BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik, Evan Răutu. O camionetă a intrat nebunește pe trotuar, ieșind cu peste 100 de kilometri la oră de pe carosabil și lovind mortal trecătorii, au declarat martorii îngroziți. Camioneta albă a parcurs o distanță mare pe trotuar, omorând și rănind trecătorii care nu au izbutit să se ferească.

  La un moment dat, șoferul ucigaș a revenit pe carosabil și a încercat să fugă de la locul crimei.

  Incidentul a avut loc în metropola canadiană Toronto, la ora locală 13.27, 20.27 — ora României, iar locul ales a fost una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, intersecția străzilor Yonge cu Finch.

  ​Până la ora publicării acestei știri, poliția canadiană anunță bilanțul tragediei — 9 persoane au murit și alte 16 sunt rănite în urma izbirii de către duba albă a atentatorului.

  Șeful poliţiei din Toronto, Peter Yuen, a anunțat presei că s-a reușit capturarea atentatorului, dar nu s-au dat date suplimentare. Din informațiile, acesta ar fi un tânăr de 25 de ani, pe nume Alek Minassian.

  ​Conform datelor de pe LinkedIn, Minassian este student la Seneca College din Richmond Hill, Ontario, Canada. Lucrează în domeniul IT, fiind dezvoltator de aplicații.

  Ca o sinistră ironie, atentatorul este chiar autorul unei foarte cunoscute aplicații menite să ușureze căutarea de locuri libere de parcare — "Toronto Green Parking Advisor", un free disponibil pe Google Play.

  ​Cu toate că datele indică foarte clar un atentat, poliția consideră că "în acest moment, este prematur să stabilim care a fost motivul incidentului". Dar, transmit agențiile de presă, potrivit martorilor, incidentul a fost un act deliberat, deci un atentat.

  Tot în sensul atentatului terorist, este de remarcat, că parcursul criminal al dubei prin mulțimea de trecători îngroziți a fost de peste de peste un kilometru şi jumătate. "Lovea tot ce întâlnea în cale", a declarat o martoră îngrozită.

  Este de menționat că tragicul incident a avut loc în timp ce în metropola canadiană se desfășoară o reuniune importantă a Grupului ţărilor puternic industrializate, G7, la care s-au adoptat decizii în legătură cu situația internațională, inclusive cu cea din Siria.

  Premierul Canadei, Justin Trudeau, și-a exprimat compasiunea pentru victimele atentatului de la Toronto. "Va trebui să aflăm mai multe detalii, vom comunica informaţii suplimentare în orele următoare", a declarat premierul canadian.

   

  Tagurile:
  Atac, Toronto
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei