09:22 31 Martie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.17
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25120

  Consiliul Europei va putea funcționa fără contribuțiile Turciei și Rusiei până la sfârșitul anului viitor, a anunțat șeful organizației.

  BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik. Secretarul General al Consiliului Europei (CE), Thorbjørn Jagland, a explicat cât timp va rezista organizația fără banii Turciei și Rusiei.

  Răspunzând la întrebările parlamentarilor, acesta a menționat că CE "va reuși să se descurce până la sfârșitul anului viitor".

  "După expirarea acestui termen, vă asigur că vor fi întreprinse măsuri. Nu voi mai rămâne în funcție în cazul în care nu voi lua măsuri", a spus Jagland.

  Conflictul dintre Moscova și Strasbourg s-a agravat în perioada 2014-2015, când parlamentarii ruși au fost lipsiți de un șir de drepturi din cauza reunificarea Crimeii cu Rusia. Moscova a propus în mai multe rânduri soluții pentru depășirea crizei, inclusiv convenirea asupra inacceptabilității adoptării de sancțiuni împotriva delegațiilor naționale. Deocamdată, APCE nu a reacționat la această propunere.

  Conflictul s-a accentuat în iunie a anului trecut. Moscova și-a suspendat contribuțiile la bugetul Consiliului Europei până la restabilirea atribuțiilor delegației ruse la APCE. În pofida suspendării contribuțiilor, partea rusă își continuă activitatea de ratificare a convențiilor.

  Tematic

  Ucraina primește o lovitură dură: APCE condamnă noua lege a învățământului
  Revoltă împotriva Consiliului Europei: gravă atingere la suveranitatea României
  Tagurile:
  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Consiliul Europei, buget, APCE, Thorbjørn Jagland, Strasbourg, Moscova, Rusia, Crimeea


  Știrile Zilei