18:45 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Kim Jong Un și Moon Jae In

  Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!

  © REUTERS /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  95890

  Istoria s-a scris sub ochii noștri - o posibilă șansă dată păcii mondiale și o speranță ca exemplul din peninsula Coreea să fie urmat de alte zone aflate în conflict

  BUCUREȘTI, 27 aprilie, Sputnik. "Kim Jong-un a devenit primul lider al Coreei de Nord care a traversat linia de demarcaţie dintre cele două Corei după războiul încheiat în urmă cu 65 de ani", relatează agenţia Yonhap.

  Potrivit reportajului în direct, "Într-un costum negru în stilul lui Mao, liderul Kim Jong-un a ieșit dintr-o clădire de birouri de legătură frontalieră la  nord de orașul Panmunjom, flancat de către aghiotanții săi”.

  Cu un zâmbet pe față, președintele Moon Jae-in l-a așteptat pe tânărul lider nord-coreean la linia de demarcație militară. Liderul de la Phenian şi preşedintele Coreei de Sud s-au întâlnit zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei.

  Cei doi lideri au avut o strângere de mână istorică chiar peste graniță, urmată de trecerea frontierei de către Kim. Apoi, ținându-se de mâină, cei doi lideri au traversat scurt frontiera împreună înapoi spre partea de nord.

  Panmunjom, aflat la 50 de kilometri nord de Seul, are o semnificație simbolică ca loc de discuții inter-coreene, deoarece este locul unde a fost semnat Acordul de armistițiu la sfârșitul războiului.

  De menționat — cele două Corei rămân tehnic în stare de război, deoarece conflictul s-a încheiat într-un armistițiu, nu printr-un tratat de pace.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare
  Trump așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu liderul Coreei de Nord
  Unde va avea loc întrâlnirea istorică între liderii SUA și Coreei de Nord
  Liderul Coreei de Sud, dispus să onoreze invitația la Phenian. Cu o condiție
  Tagurile:
  summit, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Coreea de Sud, Coreea de Nord


  Știrile Zilei