13:53 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  17510

  La summitul inter-coreean, liderul de la Phenian a promis să nu-l mai trezească pe omologul său din Sudul peninsulei prin lansări de rachete pe care Nordul obișnuia să le efectueze la ore matinale.

  BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik. Cum poate fi pus un nou început în relațiile care erau atât de tensionate anterior? Liderul nord-coreean pare să aibă răspunsul la această întrebare. În timpul summitului istoric din localitatea de graniță Panmunjeom, Kim Jong-un a promis că nu va trezi președintele sud-coreean cu tiruri matinale de rachete, a spus purtătorul de cuvânt al Moon Jae-in. Yoon Young-chan.

  "Kim Jong-un i-a spus președintelui Moon că a auzit că acela se ridică dis-de-dimineață din cauza lansărilor din nord și a promis să nu-i deranjeze somnul", a spus el.

  În plus, potrivit purtătorului de cuvânt, liderul nord-coreean a insistat asupra încetarii confruntărilor pe peninsula coreeană și "construirii unei lumi bune dorite".

  "Să ne întâlnim mai des", a citat Yoon spusele liderului  nord-coreean, adăugând că o abordare similară este urmată în sud. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui sud-coreean, Kim Jong-un intenționează să viziteze Seul, în timp ce Moon Jae-in, la rândul său, vorbea despre o excursie la muntele sacru al nord-coreenilor, Paektu.

  Interconectarea căilor ferate din ambele țări a fost și ea în agendanegocierilor. "Președintele Moon a declarat că va aduce o contribuție semnificativă la cooperarea economică", a spus Yoon.

  Vineri, Kim Jong-un a devenit primul lider nord-coreean care traversează linia militară care divizează peninsula. Prima întâlnire cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a avut loc în partea sud-coreeană a zonei demilitarizate. După cum era de așteptat, liderii celor două Corei au pus în discuție problemele de care depinde îmbunătățirea relațiilor Nord-Sud, precum și denuclearizarea nord-coreeană și perspectivele de reunificare.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  Tagurile:
  lansări, teme, negocieri, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Coreea de Sud, Coreea de Nord


  Știrile Zilei