20:51 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Kim Jong Un și Moon Jae In

  Cum comentează Kremlinul întâlnirea liderilor celor două Corei

  © REUTERS / Korea Summit Press Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  21130

  Moscova a reacționat prompt lat întrevederea de astăzi dintre Kim Jong-un și Moon Jae-in.

  BUCUREȘTI, 27 apr —  Sputnik. Kremlinul este mulțumit de contactele între liderii Coreei de Nord și Coreei de Sud; toate întrevederile ulterioare, care vor putea contribui la diminuarea tensiunii în peninsula Coreeană și promovarea unei direcții de reglementare a crizei, sunt salutabile, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitry Peskov, potrivit RIA Novosti.

  Vineri, Kim Jong-un, a devenit primul lider al Coreei de Nord care a trecut peste linia militară de demarcație în teritoriul controlat de Coreea de Sud, unde a avut o întrevedere cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

  "Vreau să reiterez că procesul reglementării se poate întemeia, în special, exclusiv, pe contacte directe între părți. În legătură cu aceasta, desigur, este plăcut că acest contact direct a avut loc astăzi, a spus Peskov fiind întrebat în ce măsură este importantă și necesară pentru pace întrevederea lui Kim Jong-un cu președintele SUA, Donald Trump, în contextul întrevederii a liderilor Coreei de Nord și de Coreei de Sud.

  „Toate întrevederile care: a) vor putea să contribuie la diminuarea tensiunii în peninsulă și b) vor contribui la procesul de reglementare a crizei, pot fi doar salutate", a subliniat el.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  Phenian și Seul au convenit ”să apropie reunificarea”
  Un tir cu rachete, cel mai bun salut? Kim Jong-un deja crede altfel
  Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!
  Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare
  SUA cere tuturor statelor să întrerupă relațiile cu Coreea de Nord
  Tagurile:
  întrevederea, comentariu, președintele rus, purtătorul de cuvânt, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Dmitri Peskov, Donald Trump, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Rusia


  Știrile Zilei