21:45 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Hua Chunying

  China către SUA: vedeți-vă de propriile voastre probleme

  © AP Photo / Ng Han Guan
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  68380

  Oficialitățile chineze acuză SUA de un entuziasm excesiv în raport cu problemele interne ale altor state, în timp ce sunt ignorate problemele importante ale poporului american.

  BUCUREȘTI, 29 apr — Sputnik. Autoritățile SUA ignoră des problemele din problema lor țară, însă dau dovadă de un entuziasm neobișnuit în raport cu problemele interne ale unor state, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a Chinei, Hua Chunying, potrivit agenției Xinhua.

  În acest fel, diplomatul chinez a comentat o rezoluție a Senatului SUA, în care se menționează că doar persoanele oficiale din anturajul lui Dalai Lama XIV au dreptul să decidă cine va fi Dalai Lama XV. În document se menționează că orice imixtiune în acest proces din partea guvern chinez va fi invalidat.

  Hua Chunying a reamintit că reîncarnarea lui Budda în buddismul tibetan este un sistem particular de moștenire, care presupune mai multe ritualuri religioase și reguli tradiționale stricte. În acest fel, ritualul trebuie să aibă loc în corespundere cu obiceiurile, tradițiile și legile Chinei, iar străinii nu au dreptul să se implice în acest proces.

  "Congresmenii americani ar trebui să se concentreze pe servirea propriului popor, însă, din păcate, aceștia ignoră în mod selectiv problemele existente la ei acasă, dând dovadă de un entuziasm neobișnuit în raport cu problemele interne ale altor state", a conchis diplomatul chinez.

  În buddismul tibetan, Dalai Lama este considerat una din multiplele reîncarnări ale lui Avalokiteśvara. Începând cu secolul XVII și până în anul 1959, Dalai Lama au fost conducători teocratici ai Tibetului, cu centru în orașul Lhasa.

  Dalai Lama este considerat liderul spiritual al poporului tiberat. Cupă moartea lui Dalai Lama, călugării organizează căută următoarea lui reîncarcare.

  Tematic

  China a publicat un raport despre drepturile omului în SUA
  INS revine: Nu am depășit China la creșterea economică, suntem la egalitate
  China sfătuiește SUA “să nu-și sape propria groapă”
  Sfârşitul dolarului american? China lansează petro-yuanul
  China acuză SUA de un atentat la suveranitatea ei
  „Războiul comercial” între SUA și China va începe astăzi la 18:30
  Merkel promite să restabilească relațiile UE cu SUA, Rusia și China
  Sachs: În SUA e mai rău decât în China, corporațiile au devenit însuși statul
  China a reacționat la mesajul lui Putin despre noile arme strategice
  Mesaj din China: "Consecvența lui Iohannis în sfidare și slugărnicie"
  Tagurile:
  senat, buddism, Dalai Lama, problemele interne, Hua Chunying, Tibet, Rusia, China


  Știrile Zilei