07:04 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Vladimir Poutine et Benjamin Netanyahu

  După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu îl telefonează pe Putin

  © Sputnik / Alekseï Filippov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37012

  După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu l-a telefonat pe Putin, a anunţat prim-ministrul israelian pe contul său de Twitter.

  BUCUREŞTI, 1 mai — Sputnik. Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu s-au întreţinut la telefon luni, după ce premierul israelian a anunțat că Israelul a are "dovezi concludente" despre un program secret iranian de a se dota cu arma nucleară. Cei doi lideri au convenit să se întâlnească cât mai curând posibil, se mai menţionează pe contul oficial de Twitter al lui Benjamin Netanyahu.

  În această convorbire telefonică, Vladimir Putin a reamintit poziția Federației Ruse că acordul nuclear iranian trebuie respectat cu strictețe de către toate părțile, potrivit informațiilor comunicate de serviciul de presă al Kremlinului.

  Conform Kremlinului, conversația a avut loc la inițiativa israeliană:

  "Având în vedere declarația prim-ministrului israelian de astăzi [de luni — nota red.], au discutat planul comun de acțiune privind programul nuclear iranian".

  Cei doi lideri au făcut, de asemenea, schimb de opinii cu privire la situația din Orientul Mijlociu în general, și în special în ceea ce privește evoluțiile din Siria.

  Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni seara că țara sa are noi "dovezi concludente" despre un program secret iranian de a se dota cu arme nucleare.

  Netanyahu, un critic virulent al acordului nuclear internațional cu Iranul, s-a expus înainte de termenul limită de 12 mai fixat de președintelui SUA, Donald Trump, pentru a decide dacă să denunțe acordul din 2015.

  Premierul israelian a acuzat, de asemenea, Iranul că a mințit spunând că nu a desfășurat niciodată un program nuclear în scopuri militare.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei