21:29 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Emmanuel Macron în vizită la București

  Sondaj: peste jumătate dintre francezi dezaprobă politica lui Macron

  © AFP 2018 / Daniel MIHAILESCU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8010

  Peste jumătate dintre francezi sunt nemulțumiți de politicile economice ale președintelui Emmanuel Macron, relevă datele ultimului sondaj realizat în Franța.

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Peste jumătate dintre francezi dezaprobă politica economică a președintelui Franței, Emmanuel Macron, arată datele unui sondaj realizat de Odoxa, la comanda postului de televiziune BFMTV.

  Potrivit studiului, 58 la sută dintre francezi au o atitudine negativă față de politica economică promovată de Macron, iar 42 la sută apreciază pozitiv acțiunile președintelui în această direcție. În același timp, nivelul de încredere față de politica economică a lui Macron s-a diminuat din iulie 2017 cu 7 puncte procentuale.

  Totodată, rezultatele sondajului arată că, în comparație cu martie 2018, nivelul de încredere al francezilor în viitor a crescut cu un procent, constituind 42 la sută.

  "Acest fenomen este unul care reprezintă interes sporit, luând în considerație că acum ne confruntăm cu un context social complicat, însoțit de greve în transporturi", se menționează în studiu.

  Sondajul a fost efectuat în perioada 25 și 26 aprilie, pe un eșantion de 1007 persoane, iar marja de eroare constituie 2,5 la sută.

  Din luna aprilie, în Franța au loc greve ale lucrătorilor căilor ferate, iar studenții își exprimă nemulțumirile. Angajații căilor ferate se pronunță împotriva reformării domeniului în care activează, care presupune, în special, introducerea concurenței și lipsirea angajaților de statutul care le oferă facilități. La rândul lor, studenții se opun reformei în educație, care presupune niște schimbări profunde în procesul de susținere a examenelor.

  Tematic

  Macron a numit-o “delicioasă” pe soția premierului Australiei
  Unde a dispărut stejărelul sădit de Trump și Macron
  Emmanuel, lasă-mă să-ți scutur mătreața: relația privilegiată Trump-Macron - VIDEO
  De câte ori l-a sărutat Trump pe Macron
  Lavrov l-a acuzat pe Macron de „colonialism”
  Putin lui Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional
  Assad a transmis ambasadei române de la Damasc un colet pentru Macron
  Macron - inconștiență care ar putea arunca lumea în aer! La propriu!
  Despre ce au discutat astăzi Putin și Macron
  Tagurile:
  greve, politica economică, sondaj, Opinia publică, Emmanuel Macron, Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei