07:51 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30750

  Președintele Turciei a condamnat fățărnicia organizațiilor internaționale și a îndemnat la reformarea ONU.

  BUCUREȘTI, 7 mai — Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat că reformarea Organizației Națiunilor Unite este una inevitabilă, potrivit agenției de știri Anadolu. O astfel de poziție șeful statului turc a exprimat-oîn timpul ceremoniei de decernare a premiului internaționale pentru pace "Ramura de măslin".

  "Ipocrizia comunității internaționale și fățărnicia organizațiilor internaționale, cărora le revine sarcina de asigurare a păcii și securității în lume au ajuns la niște proporții în care nu mai pot fi ascunse atitudinile părtinitoare", a declarat Erdogan, menționând că pledează pentru o reformare a ONU.

  Liderul turc a adăugat că sistemul internațional, care ia în considerare interesele celor cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, nu are niciun viitor. În opinia lui, reformarea ONU este inevitabilă.

  Anterior, secretarul general al ONU, António Guterres, a recunoscut existența unor probleme structurale la Consiliul de Securitate. El a adăugat că acest organ nu mai reflectă raportul de forțe din lume și nu mai corespunde realităților de azi.

  Tematic

  Ambasadorul rus la ONU, declarație șocantă despre un război între Rusia şi SUA
  Trump critică dur ONU: nu corespunde investițiilor noastre
  ONU avertizează: „Milioane de români vor dispărea"
  ONU ar putea înlocui sintagma “femei însărcinate” cu “oameni însărcinați”
  Tagurile:
  ordinea mondială, Ramura de măslin, reforma, Consiliul de Securitate al ONU, Organizația Națiunilor Unite, ONU, António Guterres, Recep Tayyip Erdogan, Turcia

  Știrile Zilei