21:45 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Refugiați, imagine de arhivă

  Goniţi de război, găsiţi în România într-un camion cu frigidere!

  © Sputnik /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (77)
  96 0 0

  Şase cetăţeni sirieni au plecat din Turcia spre Germania şi au plătit 9000 de dolari şoferului. Autorităţile române au intervenit rapid

  BUCUREŞTI, 7 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Giurgiu au descoperit ascunşi într-un camion plin cu frigidere din Turcia pentru Polonia, şase cetăţeni sirieni. Aceştia doreau să ajungă în Germania.

  Autocamionul era condus de un cetăţean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta frigidere din Turcia pentru Polonia. În momentul în care poliţiştii au verificat maşina, au văzut că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit.

  De asemenea, la verificarea cu sonda de dioxid de carbon, aparatul a indicat o concentraţie de gaz mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă, informează Agerpres.

  În urma unui control amănunţit, printre frigidere au fost descoperite şase persoane care nu vorbeau româneşte şi nici nu aveau aceste de identitate.

  La cercetări s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni sirieni, patru adulţi şi doi minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 44 de ani. Ei au declarat că s-au urcat în semiremorcă într-o parcare din Istanbul, cu ajutorul şoferului, căruia i-au plătit suma de 9000 de dolari ca să îi ducă în Germania.

  Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză. Potrivit protocolului româno-bulgar, camionul, şoferul turc şi cei şase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  Тема:
  Criza refugiaților (77)

  Tematic

  Viktor Orban: Refugiații, „o forță invadatoare musulmană”
  Șase ore de dezordini și violențe într-o tabără de refugiați din Grecia
  Macron a sfătuit o refugiată să plece din Franța
  Poliția germană a reținut “refugiați” sirieni care planificau atentate teroriste
  Informație șoc - 1 milion de refugiați, reacție incredibilă a românilor!
  Tagurile:
  reținere, camion turc, refugiați sirieni, Giurgiu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei