19:48 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (442)
  66821

  Siria a doborât peste o jumătate din rachetele lansate de Israel asupra Siriei, afirmă Ministerul Apărării al Rusiei.

  BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik. La atacurile asupra Siriei  au participat 28 de avioane israeliene F-15 și F-16, care au lansat peste 60 de rachete, iar peste 10 de rachete tactice au fost lansate de la sol. Peste jumătate din rachete au fost interceptate, anunță Ministerul Apărării al Federației Ruse.

  Moscova menționează că pe 10 mai, între orele 1:45, până la 3:45 dimineața, invocând drept pretext un presupus atac al unităților iraniene asupra pozițiilor israeliene în regiunea Înălțimilor Golan, Israelul a efectuat o serie de atacuri asupra Siriei.

  La atac au participat 28 de avioane israeliene F-15 și F-16, care au lansat asupra diverselor regiuni ale Siriei peste 60 de rachete de tip "aer-sol". De asemenea, Israelul a lansat 10 rachete tactice de tip "sol-sol", se spune comunicatul Ministerului rus al Apărării.

  "Au fost supuse atacului locațiile unde sunt dislocate formațiunile militare ale Iranului, precum și mijloacele de apărare antiaeriană a Siriei din regiunea Damascului și din Sudul Siriei", a menționat ministerul.

  "În urma respingerii atacului israelian de către sistemele de apărare antiaeriană a Siriei, peste jumătate din rachete a fost doborâte. În perioada următoare urmează să fie evaluate pierderile provocate unităților militare, precum și infrastructurii militare și civile a Republicii Arabe Siriene", se spune în comunicat.

  Тема:
  Războiul din Siria (442)

  Tematic

  Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
  Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria
  Un avion rusesc s-a prăbușit în Siria. Nimeni nu a supraviețuit
  De văzut: Cu ce a fost atacată Siria și ce s-a ales din rachetele lansate
  Tagurile:
  F-16, avioane, atac, F-15, rachete, Ministerul Apărării, Golan, Israel, Damasc, Iran, Siria


  Știrile Zilei