22:07 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13850

  Uniunea Europeană nu va renunța la acordul nuclear cu Iranul, a declarat Federica Mogherini.

  BUCUREȘTI, 11 mai — Sputnik. UE intenționează să păstreze acordul nuclear cu Iranul pentru că acesta este unul funcțional, a declarat vineri Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.

  "Situația din lumea de azi e situație de haos, răspândirea crizelor, confruntarea, pare să prevaleze asupra raționalității… Anume în acest moment, când totul merge nu prea bine, raționalitatea, calmul și predictibilitatea, respectul, dialogul sunt cele mai necesare pentru evitarea unor scenarii grave, pentru prevenirea răspândirii conflictelor, menținerii tensiunii, pentru păstrare a ceea ce funcționează — ceea ce intenționăm să facem în cazul acordului iranian", a declarat ea în cadrul unei conferințe la Florența.

  Marți, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washingtonul renunță la acordul nuclear cu Iranul, încheiat de cei șase intermediari internaționali: Rusia, SUA, Marea Britanie, China, Franța și Germania în anul 2015. În afară de aceasta, liderul american a anunțat reintroducerea tuturor sancțiunilor care au fost anulate după semnarea acordului nuclear. Joi, Trump a declarat că își dorește încheierea unui "acord avantajos" cu Iranul.

  Tematic

  SUA acuză Iranul de agresiune asupra Israelului de pe teritoriul Siriei
  România ignoră amenințările SUA: “avem interese puternice în Iran”
  Reacţia Rusiei la decizia lui Trump de a se retrage din acordul cu Iranul
  În definitiv, DA! SUA se retrag din acordul nuclear cu Iranul și reiau sancțiunile
  Da sau nu, până la urmă? O altă sursă dezminte că Trump ar fi decis ceva cu Iranul
  Revolta europeană împotriva lui Trump: UE vrea să preia rolul SUA
  Tagurile:
  Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, acordul nuclear, Federica Mogherini, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA, Iran


  Știrile Zilei