01:01 07 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.64
 • RUB0.24
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19510

  Reprezentanții celor două state, foste beligerante, au participat la Conferinţa Internaţională „Eroii Primului Război Mondial".

  BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Evenimentul găzduit în Palatul Comunal a debutat cu o expoziţie de arme utilizate în timpul Primului Război Mondial şi cu o scurtă prezentare a Palatului comunal realizată de istoricul buzoian Valeriu Nicolescu.

  Din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în România au fost prezenți ministrul consilier Igor Iniushkin, precum şi ataşatul militar adjunct, colonel Konstantin Bocharnikov, din partea Ambasadei Germaniei — lt. Colonel Oliver Palkowitsch.

  Au participat de asemenea oameni de știință și specialiști în ocrotirea monumentelor din Republica Moldova.

  În cadrul comunicărilor au fost abordate subiecte din domeniul istoriei, sub titulatura „De la confruntările Primului Război Mondial la actualitatea geopolitică şi militară", informează buzăumedia.ro

  „Acest eveniment doreşte să fie şi o pledoarie pentru pace, pentru că războaiele nu sunt bune deloc. Liniştea asta din Cimitirul Eroilor din Buzău, din Cimitirul Sovietic să se transmită şi la vii astfel încât să fim mai înţelegători, mai deştepţi şi să încercăm să rezolvăm problemele de conflicte numai pe cale amiabilă, pe cale diplomatică, pentru că oamenii trebuie să trăiască fericiţi", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

  Particiarea la acest eveniment a reprezentanţilor celor două Ambasade are, în primul rând, o valoare simbolică și un puternic mesaj pacificator.

  Tematic

  Opinie: Atmosfera legată de Siria, asemănătoare celei dinaintea Primului Război Mondial
  Trump: "Marina SUA, la nivelul primului război mondial"
  Tagurile:
  prezență, diplomați, Conferinţa Internaţională „Eroii Primului Război Mondial", ambasade, Buzău, Rusia, Germania


  Știrile Zilei