18:56 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  In this Nov. 10, 2016 file photo, a TV screen shows pictures of U.S. President-elect Donald Trump, right, and North Korean leader Kim Jong Un, at the Seoul Railway Station in Seoul, South Korea

  Casa Albă: "O zi plină" a înrtevederii Trump-Kim - unde şi când va avea loc

  © AP Photo / Ahn Young-joon, File
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (216)
  70 0 0

  Casa Albă intenționează să planifice o zi întreagă a întâlnirii între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un pe 12 iunie, cu o eventuală extindere, dacă este cazul, a declarat vineri secretarul de presă Sarah Sanders.

  BUCUREŞTI, 12 mai — Sputnik. "Planificăm o zi întreagă de întâlniri pe data de 12, cu ceva timp rezervat pentru prelungire, dacă va fi necesar", a spus Sanders. "Desigur, cel mai bun rezultat ar fi un acord de denuclearizare totală și completă".

  Sanders a precizat că Trump merge la întâlnirea cu Kim cu "ochii larg deschişi", ceea ce înseamnă că el nu a făcut nici o predicţie cu privire la cursul pe care discuțiile l-ar putea lua.

  Ea a adăugat că procesul care implică Statele Unite și Coreea de Nord s-a mutat în direcția cea bună. Sanders a citat recenta eliberare a trei deținuți americani ca un exemplu al progreselor înregistrate până acum.

  Secretarul de presă a spus că oficialii sud-coreeni nu vor fi prezenți la summitul din iunie. Dar a menționat că, pe măsură ce pregătirile pentru summitul Trump-Kim continuă, președintele sud-coreean, Moon Jae-in, va vizita Casa Albă pe 22 mai.

  Joi, Trump a anunțat pe Twitter că se va întâlni cu Kim în Singapore pe 12 iunie. Purtătorul de cuvânt adjunct al Casei Albe, Raj Shah, a declarat reporterilor că statul asiatic a fost selectat datorită securităţii și neutralităţii sale.

  Trump a afirmat în repetate rânduri că, dacă întâlnirea cu Kim nu va lua cursul potrivit, el poate pleca sau poate anula summit-ul.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (216)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei