19:00 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Eurovision-2018

  Netanyahu a dezvăluit unde va avea loc următorul concurs Eurovision

  © Sputnik / Vladimir Astapkovich
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  219 0 0

  După ce cântăreața israeliană Netta a câștigat concursul de muzică Eurovision de la Lisabona, premierul țării a anunțat ce oraș va găzdui următoarea ediție a acestui concurs de renume mondial.

  BUCUREŞTI, 13 mai — Sputnik. Următorul concurs de concurs Eurovision va avea loc la Ierusalim, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

  "Tu ai adus o mare victorie Israelului. Anul viitor va fi la Ierusalim", a scris el pe Twitter, adresându-i felicitări candidatului israelian Netta, care a fost declarată câștigătoare de către juriul concursului.

  Netta Barzilai a câștigat concursul Eurovision 2018 după ce a cântat piesa Toy.​

  Conform regulilor Eurovision, țara artistului câștigător are privilegiul de a găzdui următoarea ediție a acestui concurs internațional.
  În ultimul timp, Ierusalimul se află în centrul unei polemici animate.

  În decembrie, Donald Trump a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala statului evreiesc. Pe 14 mai, Ambasada SUA se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim. În urma Statelor Unite, mai multe țări latino-americane au anunțat, de asemenea, transferul misiunilor lor diplomatice.

  Din cele 193 de țări care alcătuiesc Adunarea Generală a ONU, 128 au votat la sfârșitul lunii decembrie o rezoluție care condamnă decizia SUA, inclusiv aliații americani precum Franța și Regatul Unit. Numai șapte țări s-au aliniat Washingtonului.

  Decizia lui Donald Trump a provocat un val de proteste în majoritatea țărilor musulmane și a fost dezaprobată de multe ONG-uri internaționale, preocupate de perspectivele unui proces de pace din Orientul Mijlociu.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei