15:11 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  188 0 0

  Liderul Partidului Liber Democrat din Germania, Christian Lindner, a declarat că statele raționale nu-și doresc vreo confruntare cu Rusia.

  BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. Statele raționale nu-și doresc o confruntare cu Rusia, a declarat președintele Partidului Liber Democrat din Germania, Christian Lindner, scrie publicația britanică The Daily Express.

  La congresul formațiunii, desfășurat la Berlin, politicianul a îndemnat la readucerea Rusiei în G8 sau organizarea unui summit în format G7+1.

  În afară de aceasta, Lindner a subliniat necesitatea unor summit-uri între Uniunea Europeană și Rusia.

  „Rusia va avea un loc în casa europeană, în cazul în care va respecta ordinea stabilită", a spus el.

  Vicepreședintele Partidului Liber Democrat, Wolfgang Kubicki, a îndemnat anterior la o revizuire critică a sancțiunilor împotriva Moscovei, pentru că aceasta și-ar fi atins obiectivele propuse.

  Acum o lună, ministrul Afacerilor Externe, Heiko Maas, a declarat că revenirea Rusiei în G7 este nerealistă. Potrivit lui, este necesar ca Moscova "să-și aducă un aport constructiv" în politica internațională. Mai devreme, Die Welt, cu referire la propriile surse, a anunțat că un șir de colegi de partid ai lui Maas i-au adus critici pentru o poziție prea dură în raport cu Rusia.

  Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, declarase că Moscova este satisfăcută de formatul G20, care, în opinia lui, "reflectă mai exact raportul de forțe".

  Tematic

  Majoritatea germanilor doresc apropierea ţării lor de Rusia
  Germania, speriată de noile arme rusești
  Germania, cel mai mare perdant din cauza sancțiunilor UE împotriva Rusiei
  Acum: Germania cere ferm SUA - "Mintea limpede cu Rusia, nu război rece"
  Celebru internațional german - dat afară din cauza Rusiei
  Tagurile:
  Congres, Partidului Liber Democrat, G8, G7, G20, Heiko Maas, Wolfgang Kubicki, Christian Lindner, Dmitri Peskov, Germania


  Știrile Zilei