20:16 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Flagul Palestinei

  Ultima oră: Palestina își recheamă ambasadorul din România

  © REUTERS / Zoubeir Souissi
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
  48260

  Palestina își recheamă ambasadorul de la București

  BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik. Palestina își recheamă ambasadorul de la București, anunță Ministerul palestinian de Externe. De asemenea, aceeași decizie a fost luată de autoritatea de la Ramallah în raport cu reprezentanții ei diplomatici în Ungaria, Austria și Cehia.

  "Ministerul Afacerilor Externe își va rechema ambasadorii din România, Cehia, Ungaria și Austria pentru consultații", se spune într-un anunț publicat pe site-ul oficial al instituției.

  Decizia a fost motivată de prezența diplomaților celor patru state la festivitățile de deschidere a ambasadei SUA la Ierusalim, recunoscând în acest fel statutul Ierusalimului de capitală a Israelului.

  Mai devreme, Palestina a anunțat că își retrage ambasadorul din SUA drept răspuns la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

  Pe 14 mai, România, Ungaria și Cehia au blocat un proiect de declarație al Serviciului European de Acțiune Externă, inițiat de Franța, în care UE urma să adopte o poziție comună în ceea ce privește statutul Ierusalimului.

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
  Tagurile:
  ambasador, Palestina, România


  Știrile Zilei