02:17 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Bashar al-Assad și Vladimir Putin în timpul întâlnirii de la Kremlin

  Rezultatele întrevederii lui Putin cu Assad

  © Sputnik /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (381)
  16330

  Potrivit vicepreședintelui comitetului pentru afaceri externe al Dunei de Stat a Rusiei, Iuri Șvâtkin, întâlnirea dintre Putin și Assad a conturat vectorul dezvoltării pe viitor a Siriei.

  CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Întâlnirea liderilor Federației Ruse și Siriei, Vladimir Putin și Bashar al-Assad, are o importanță primordială pentru toate țările Orientului Apropiat, precum și pentru actorii care au interese în această regiune, consideră Iuri Șvâtkin.

  În cadrul întâlnirii de la Soci cu Assad, Putin a declarat că a coordonat cu acesta acțiunile comune privind combaterea terorismului în Siria. Assad a menționat că situația în țară devine mai stabilă, fapt care deschide calea pentru procesul politic.

  „A fost desemnat vectorul pentru viitor. În opinia mea, etapa de restabilire a Siriei, acordarea ajutorului umanitar au de asemenea o importanță primordială pentru normalizarea situației în zona respectivă. În acest sens au fost coordonate cu Bashar al-Assad mai multe poziții. Toate acestea au importanță nu doar pentru Siria, nu doar pentru țara noastră și pentru acele subunități ale organelor de forță ale Federației Ruse care îndeplinesc misiuni speciale. În opinia mea, această întâlnire este importantă în general pentru toate țările din Orientul Apropiat, și nu doar, care au și anumite interese în această zonă", a spus Șvâtkin.

  Politicianul a menționat că, pe parcursul întâlnirii, Putin a subliniat încă o dată susținerea din partea Rusiei în combaterea terorismului, punându-se totodată accentul pe reglementarea situației politice în Siria.

  „A fost demonstrat rolul țării noastre în reglementarea acestor probleme. Vom vorbi despre continuarea combaterii terorismului și trecerea la etapa de acordare a ajutorului umanitar", a conchis Iuri Svâtkin.

  Тема:
  Războiul din Siria (381)

  Tematic

  Siria a doborât jumătate din rachetele lansate de Israel noaptea trecută
  Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
  Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria
  Un avion rusesc s-a prăbușit în Siria. Nimeni nu a supraviețuit
  De văzut: Cu ce a fost atacată Siria și ce s-a ales din rachetele lansate
  OPCW nu a găsit arme chimice la locațiile din Siria bombardate de SUA - Rudskoy
  Tagurile:
  întâlnire, Iuri Șvâtkin, Vladimir Putin, Bashar al-Assad, Rusia, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei