07:40 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (90)
  906111

  Partidul “Alternativa pentru Germania” a atacat în instanță de judecată cancelarul german Angela Merkel pentru politica migraționistă promovată de guvern. Se dorește demisia ei.

  BUCUREȘTI, 19 mai — Sputnik. Formațiunea conservatoare „Alternativa pentru Germania" a expediat curții constituționale o plângere împotriva cancelarului Angela Merkel în legătură cu politica migraționistă a actualului guvern, anunță ziarul Zeit, cu referire la juristul partidului, Stephan Brandner.

  Potrivit lui, plângerea a fost depusă la curtea constituțională din orașul Karlsruhe pe 14 aprilie.

  În opinia apelanților, la adoptarea politicii migraționiste guvernul a încălcat dreptul bundestagului de a participa la procesul de luare a deciziilor în această problemă. Prin urmare AfD solicită verificarea legalității hotărârii luate de Merkel în septembrie 2015 de deschidere în fața refugiaților a frontierei cu Austria.

  "Această plângere ar putea schimba lumea. Ea va schimba lumea, dacă va avea un rezultat scontat", a declarat Brander. El a mai adăugat că în acest caz Merkel va trebui să-și părăsească postul în cel mai scurt timp.

  Potrivit Ministerului german al Afacerilor Interne, în anul 2015 în Germania au intrat peste 900 mii de refugiați și migranți, fapt care a provocat resuscitarea sentimentelor naționaliste în țară. În cele din urmă, autoritățile germane au decis limitarea fluxului de migranți la 200 mii de persoane pe an.

  Politica migraționistă a fost una din cele mai controversate probleme în negocierile pentru formarea noului guvern german. În perioada campaniei electorale din 2017, "Alternativa pentru Germania" a promis că va demara o anchetă în ceea ce privește "politica porților deschise" a cancelarului Angela Merkel.

  Тема:
  Criza refugiaților (90)

  Tematic

  Trump a comparat cu niște gunoaie migranții veniți în SUA cu ajutorul Green Card
  Migranții: Bulgaria, Grecia, Serbia și România pot proteja UE?
  Brexit: Document divulgat - Guvernul May vrea noi bariere pentru migranți
  Ungaria va avea de ales în 2018. Viktor Orban sau "invazia migranților"
  Mii de migranți au murit în apele Mării Mediterane
  Marea Britanie va oferi vize preferențiale pentru această categorie de migranți
  Brexit: Guvernul UK e cinic - iată lista neînțelegerilor pe migranți
  Italia intră în conflict cu UE din cauza migranților. Ce vrea să facă Roma
  Arad: migranți depistați de polițiștii de frontieră
  Italia în colaps. Zeci de mii de migranți au invadat peninsula
  Tagurile:
  judecată, Criza imigranților, refugiați, imigranți, Guvernul, Criza refugiaților, Alternativa pentru Germania, Stephan Brandner, Angela Merkel, Karlsruhe, Germania

  Știrile Zilei