03:18 24 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Recep Tayyip Erdogan, presidente de Turquía

  Se planifica un atentat la viața lui Erdogan? Serviciile verifică informația

  © REUTERS / Murat Cetinmuhurdar/Presidential Palace
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16120

  Serviciile de informații din Turcia și țările balcanice verifică informațiile cu privire la planificarea a unui atentat la viața președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

  BUCUREȘTI, 20 mai — Sputnik. Serviciile de informații din Turcia și din state balcanice își coordonează activitatea în verificarea informațiilor apărute cu privire la o presupusă organizare de către un grup de origine turcă din peninsula balcanică a un atentat la viața președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat sâmbătă postul de televiziune TRT, cu referință la surse din mediul serviciilor speciale.

  Informația a apărut în ajunul vizitei de lucru a lui Erdogan în Bosnia și Herțegovina, planificată pentru ziua de duminică.

  Se menționează că informațiile au venit din partea turcilor care locuiesc în capitala Macedoniei, Skopje, care au anunțat serviciul local de informații, iar aceste semnale au fost transmise serviciilor turcești. Deocamdată, nu există informații cu privire la ziua, locul și modalitatea în care urma să aibă loc atentatul.

  Informația despre presupusa planificare a unui atentat la viața lui Erdogan a fost comentată de vicepremierul Turciei, Bekir Bozdağ.

  "Știm că există niște cercuri care sunt îngrijorate că avem un lider atât de puternic, motiv pentru care doresc înlăturarea lui. Mesajele despre planificarea unor atentate sosesc continuu. Președintele nostru, Tayyip Erdogan nu este o persoană care s-ar lăsa intimidat și nu va da înapoi. Cei care nu au înțeles acest lucru sunt doar niște proști. El va continua să-și urmeze calea cu ajutorul lui Allah, sunt oblăduirea acestuia și a rugăciunilor poporului lui", a scris Bozdağ pe contul său de Twitter.

  Tematic

  Masacrul din Gaza. Erdogan: ONU este incapabilă să rezolve probleme globale
  "Sultanul" Erdogan îl face praf pe Netanyahu, mesaj extrem de dur și pentru SUA
  Dezastru în Israel - zeci de morți, mii de răniți, Erdogan intervine puternic!
  Erdogan: SUA și-au pierdut statutul de mediator
  Erdogan: Actuala ordine mondială nu are niciun viitor
  Ameninţarea pentru Turcia vine de la "partenerii strategici" - Erdogan
  Implicare puternică: "Sultanul" Erdogan intervine în conflictul sirian
  Erdogan, împotriva ideii lui Lavrov ca Afrinul să revină sub controlul Damascului
  Erdogan «răpește» o doamnă din anturajul lui Putin. VIDEO
  Putin și Erdogan au dat start construcției centralei nucleare Akkuyu în Turcia
  Ce planuri are Erdogan cu negocierile privind aderarea la UE
  Tagurile:
  serviciile de informații, președinte, atentat, Recep Tayyip Erdogan, Bekir Bozdağ, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Balcani, Turcia


  Știrile Zilei