09:08 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Accident în Ungaria

  Statistică înfiorătoare: câţi români au murit în ultimii patru ani pe străzile Ungariei

  © Photo: Hungarian National Police Headquarters
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22010

  Ultimele evenimente rutiere, în care şi-au pierdut viaţa zece persoane, lăsând în urmă familii îndoliate creionează un tablou sumbru al drumului spre casă din ţara vecină.

  BUCUREŞTI, 24 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. La 32 de kilometri de capitala Ungariei, un român şi-a pierdut astăzi viaţa, murind strivit între fiarele maşinii pe care o conducea. Nenorocirea s-a produs la nici trei zile după ce alţi nouă români au murit pe drumul de întoarcere spre casă, tot din Ungaria.

  Cel mai grav accident de circulaţie a avut loc în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2011, atunci când un TIR, înmatriculat în România, s-a ciocnit de un microbuz înmatriculat în Spania, care venea de la Valencia. Urmările au fost dramatice: 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani, au murit. Al 15-lea pasager al microbuzului a fost internat, în stare foarte gravă.

  În data de 7 februarie a anului 2014, un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier pe autostrada M6 din sudul Ungariei, lângă localitatea Mohacs. 22 de pasageri au fost răniţi, dintre care 3 români. Din fericire, rănile nu le-au periclitat viaţa.În data de 8 iunie 2014, cinci cetăţeni români, între care şi un copil, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier produs în nord-estul Ungariei, informează Agerpres.  

  18 zile mai târziu, cinci cetăţeni români au fost implicaţi într-un accident rutier produs pe autostrada M3 din Ungaria, dintre care una a decedat, celelalte fiind rănite.

  22 septembrie 2014 — Doi cetăţeni români au fost răniţi grav şi alţi 11 au suferit răni uşoare, după ce autocarul în care se aflau, cu 32 de persoane la bord a alunecat într-un şanţ în localitatea Mako din Ungaria, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

  În data de 14 noiembrie a anului 2015, o persoană a murit şi alte 15 au fost rănite în Ungaria, după ce un autobuz înmatriculat înn România s-a ciocnit cu un autoturism din Ungaria, în sud-estul ţării. Cauza accidentului a fost neacordarea de prioritate de către şoferul microbuzului.

  La 15 februarie 2017, un român a murit şi alţi şase au fost răniţi într-un grav accident rutier de tip carambol produs în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, în care a fost implicat un autocar românesc ce venea de la Hamburg. Bilanţul accidentului a ajuns la patru morţi — un român, un bulgar şi doi turci şi 12 răniţi.

  Trei români aveau să îşi găsească moartea în data de 25 iulie 2017, tot în Ungaria în apropierea punctului de trecere a frontierei de la Nădlac. Alţi şase români răniţi au fost transportaţi la spital.

  În data de 25 noiembrie 2019, trei români au murit, iar alţi cinci au fost răniţi într-un accident rutier produs în Ungaria, pe raza localităţii Szolnok în care a fost implicat un microbuz.

  Tematic

  Şoferul microbuzului în care au murit 9 români era Live pe Facebook
  MAE anunţă celulă de criză, după ce mai mulţi români au murit în Ungaria
  Accidentul mortal din Ungaria: De unde sunt victimele și cauzele accidentului
  (VIDEO) Microbuz cu români din UK, implicat într-un accident teribil în Ungaria
  (FOTO) Tragicul accident în Ungaria cu implicarea unui autocar românesc: 5 morți
  Tagurile:
  Români morți, accidente de circulație, Ungaria


  Știrile Zilei