19:23 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  North Korean leader Kim Jong Un delivers a statement in response to U.S. President Donald Trump's speech to the United Nations, in Pyongyang, North Korea

  Coreea de Nord: Decizia SUA de anulare a summitului - „regretabilă”, nu e ce dorește lumea

  © AP Photo / Korea News Service
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)
  9610

  În urma anunțului de joi al președintelui american Donald Trump de a anula discuțiile dintre SUA și Coreea de Nord, Phenianul a declarat că decizia nu corespunde dorințelor lumii și că încă mai dorește să rezolve problemele sale cu SUA.

  BUCUREȘTI, 25 mai — Sputnik. Declarația făcută de ministrul adjunct de Externe nord-coreean Kim Kye Gwan și lansată prin Agenția Centrală de Știri coreeană a adăugat că liderul nord-coreean Kim Jong Un a depus toate eforturile pentru a purta discuții cu Trump și că Coreea de Nord este dispusă să discute cu SUA în orice moment, transmite Yonhap News. Ministrul de Externe a subliniat că un summit cu SUA este necesar pentru a rezolva "relații ostile grave".

  "Am fixat înaltele eforturi ale președintelui Trump, fără precedent de către vreun alt președinte, pentru a crea un summit istoric nord-coreean-american", se precizează în declarația lui Kim. "Le spunem încă o dată Statelor Unite că suntem deschiși să rezolvăm problemele în orice moment, în orice fel".

  Oficialul a adăugat că anularea discuțiilor viitoare demonstrează animozitatea persistentă dintre Coreea de Nord și SUA.

  "Angajamentul nostru de a face tot ce ne stă în putință pentru pace și stabilitate pentru lume și Peninsula Coreeană rămâne neschimbat și suntem deschiși în acordarea de timp și oportunitate SUA", a spus Kim. "Anunțul brusc al anulării întâlnirii este neașteptat pentru noi și nu putem decât să-l găsim extrem de regretabil".

  Joi joi, Trump a publicat pe Twitter o scrisoare adresată omologului său din Coreea de Nord, în care a afirmat că de vină pentru decizia sa de anulare a discuțiile care urmau să se desfășoare în Singapore pe 12 iunie este ”furia extraordinară și ostilitatea deschisă" a conducerii de la Phenian.

  "Vorbiți despre capacitățile voastre nucleare, dar ale noastre sunt atât de masive și de puternice încât mă rog lui Dumnezeu să nu fie nevoie de a fi folosite vreodată", se menționează în scrisoare. "Am simțit că între noi se construiește un dialog minunat și, în cele din urmă, este doar acel dialog care contează. Într-o zi, aștept să vă întâlnesc".

  Urmare a scrisorii lui Trump, Kim Eui Kyeom, purtător de cuvânt al Casei Albastre prezidențiale din Coreea de Sud, a lansat o declarație, spunând că: "încercăm să înțelegem exact ceea ce înseamnă președintele Trump".

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)

  Tematic

  În Coreea de Nord, cu un poligon nuclear mai puțin
  Campionatele Mondiale de fotbal, filă cu filă (XVII). Coreea-Japonia 2002 (FOTO, VIDEO)
  Șoc în Coreea, Kim s-a revoltat pe SUA: "Nu permit gunoaielor umane să arunce cu noroi"
  În ce condiții Coreea de Nord va renunța la armele nucleare
  Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   797
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133