19:24 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Moon Jae-in și Kim Jong Un, summitul din 26 mai 2018

  Kim Jong-un: Cu Trump, nu se știe, dar cu Moon Jae-in, bucuros să mă întâlnesc

  © REUTERS / The Presidential Blue House
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)
  20440

  Liderii celor două Corei s-au întreținut într-un dialog direct, pentru a doua oară, în zona demilitarizată dintre Nord și Sud.

  BUCUREȘTI, 26 mai — Sputnik. Întrevederea precedentă a avut loc cu mai puțin de o lună în urma, locația fiind aceeași — punctul de frontieră Panmunjom.

  ”Cei doi lideri au avut un schimb deschis de păreri în vederea realizării declarației lor din 27 aprilie și desfășurării cu succes a summitului dintre Coreea de Nord și SUA”, a comunicat secretarul de presă al președintelui de la Seul, citat de RIA Novosti.

  Acum o lună cele două țări peninsulare au restabilit dialogul la vârf, abandonat de 10 ani, declarându-și intenția de a obține denuclearizarea teritoriului lor, de a ameliora relațiile bilaterale în tendința spre prosperitate comună și reunificare pașnică.

  Kim Jong Un și Moon Jae In
  © REUTERS / Korea Summit Press Pool
  Kim Jong Un și Moon Jae In

   

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)

  Tematic

  Phenian și Seul au convenit ”să apropie reunificarea”
  Trump despre summitul inter-coreean: Bună treabă, dar...
  Știrea nopții: Negocierile privind summitul Trump-Kim continuă
  Trump refuză să se întâlnească cu Kim și explică de ce. Bursele reacționează momentan
  Șoc în Coreea, Kim s-a revoltat pe SUA: "Nu permit gunoaielor umane să arunce cu noroi"
  Tagurile:
  subiecte abordate, întâlnire, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Coreea de Sud, Coreea de Nord
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   806
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133