03:18 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Finala Champions League Real-Liverpool, golul lui Gareth Bale

  O finală ireală, la capătul unui sezon fantastic de Champions League

  © Photo: http://www.uefa.com
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16111

  Meciul Real Madrid - Leverpool, cu excepția unui mic segment, i-a ținut cu sufletul la gură pe toți amatorii fotbalului, indiferent de simpatii.

  BUCUREȘTI, 27 mai — Sputnik, A.R. Un vechi dicton din lumea fotbalului azi ar putea suna astfel: competiția campionilor europeni este un turneu inventat de francezi, dar dominat de spanioli. Inclusiv în ultimii trei ani, când trofeul a fost adjudecat de gruparea de de pe Santiago Bernabeu.

  Victoria Realului, de fapt, a avut trei artizani.

  Primul dintre ei a fost Sergio Ramos, cel care l-a accidentat grav pe liderul atacului advers, Mohamed Salah. Astfel, cursul evenimentelor a fost schimonosit. După acest episod jocul discipolilor lui Jurgen Klopp, bine gândit tactic și realizat practic, s-a stins.

  Portarul celor de la Liverpool. Loris Karius, a contribuit și el, în modul cel mai direct, prin două gafe monumentale, care vor rămâne în istoria finalelor de Champions League, dacă nu a fotbalului mondial de asemenea nivel. În consecință scenariul, deja viciat, a derapat în zona grotescului.

  Și, însfărșit, este meritul incontestabil al lui Gareth Bale care a pecetluit soarta meciului. La ultima sa apariție sub tricoul Realului, el s-a ambiționat să arate la ce renunță madrilenii în persoana lui. Și a înscris un gol fantastic, cu nimic inferor celui reușit într-o etapă precedentă de supervedeta, Cristiano Ronaldo.

  ​Partida a fost, totalmente, în spiritul timpului pe care îl trăim. Câștigă cel care face uz de toate resursel, permise și interzise. Care scoate din joc piesa forte a adversarului. Care găsește veriga slabă din angrenajul părții opuse. Care gestionează abil posibilitățile efectivului său, inclusiv orgoliile rănite ale celor la serviciile cărora se va renunța curând.

  ​După aceste principii se conduce și așa procedează o superputere, în acest caz — fotbalistică. 

  Tematic

  Meciurile din semifinala Champions League
  Tagurile:
  Liverpool, Real Madrid
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei