13:02 13 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.24
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Carlo Cottarelli

  OFICIAL - Fostul director FMI, Carlo Cottarelli, noul premier interimar al Italiei

  © AFP 2018 / Andreas SOLARO
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10901

  Președintele italian Sergio Mattarella l-a numit pe fostul oficial FMI Carlo Cottarelli ca premier interimar însărcinat cu formarea unui nou guvern.

  BUCUREȘTI, 28 mai — Sputnik. Premierul a spus că alegerile vor avea loc cel mai târziu în luna august, dacă acesta nu va câștiga încrederea parlamentului.

  Președintele Mattarella și-a anunțat decizia luni, după ce a diluat acordul dintre două partide eurosceptice care au avut majoritatea colectivă în alegerile din martie și care s-au dedicat de atunci formării unui nou guvern.

  Nou-numitul premier Cottarelli a promis să înființeze un nou guvern "foarte rapid" pentru a prelua țara, înainte ca noile alegeri să aibă loc în toamna anului 2018 sau la începutul anului viitor. "Voi prezenta parlamentului un program care — ar merita susținerea parlamentului — va include aprobarea bugetului pentru anul 2019." Apoi, Parlamentul va fi dizolvat, cu alegeri la începutul anului 2019", a declarat Cottarelli la scurt timp după ce a fost numit premier interimar.

  După respingerea candidaturii lui Paolo Savona la funcția de ministru al Economiei, fostul premier desemnat Conte a declarat că renunță la un nou guvern. Furioasă pe Mattarella pentru sabotarea candidaturii lor pentru Economie, coaliția eurosceptică a acuzat instituția țării de a fi pus în pericol democrația.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei