20:40 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  8120

  Ministrul adjunct de Externe al Coreei de Sud, Lim Sung-nam, a mulțumit vineri Rusiei pentru sprijin și a chemat ca aceasta să joace un rol mai mare în eforturile de pace Coreene.

  BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik. "[Noi] sperăm ca Rusia să joace un rol mult mai constructiv și să aibă o comunicare strategică mult mai apropiată cu noi”, a spus Lim, citat de Yonhap, în cadrul întâlnirii cu ministrul adjunct de Externe al Rusiei Vladimir Titov, aflat în vizită.

  Întâlnirea a avut loc imediat după vizita ministrului rus de Externe, Sergei Lavrov, la Phenian, pentru discuții cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, și cu șeful diplomației Ri Yong Ho.

  Lavrov a declarat că la invitat pe Kim în Rusia și a promis ajutorul Moscovei în punerea în aplicare a oricăror acorduri care ar trebui să fie semnate la summiturile Nordului cu Coreea de Sud și Statele Unite.

  Ministrul rus de Externe a spus anterior că fiecare parte ar trebui să "ruleze cu atenție atunci când vine vorba de contactele noi și de relansarea legăturilor dintre cele două Corei și între Coreea de Nord și Statele Unite".

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Știrile Zilei