21:16 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Spanish Prime Minister Mariano Rajoy speaks during a motion of no confidence debate in parliament in Madrid, Spain, June 13, 2017

  Prim-ministrul Spaniei a fost demis - vot de neîncredere, scandal de corupție

  © REUTERS / Juan Medina
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26650

  Liderul socialist Pedro Sanchez a devenit noul prim-ministru al Spaniei, în urma unei moțiuni de cenzură împotriva premierului demis Mariano Rajoy.

  BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik. O majoritate absolută de 180 de parlamentari a votat să destituirea lui Rajoy, devenind prima moțiune de cenzură în țară din 1977.

  Prim-ministrul spaniol, Mariano Rajoy, a intrat în ”apă fierbinte” după ce o moțiune a fost depusă de liderul Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), Pedro Sánchez. Anterior, Partidul politic Basc, precum și partidele catalane pro-independență au susținut votul de neîncredere asupra cazului de corupție.

  Propunerea a fost inițiată în urma unei hotărâri judecătorești recente, care a găsit mai mulți oficiali ai Partidului Popular Spaniol vinovați de delapidare, evaziune fiscală și numeroase alte infracțiuni. Partidul în sine a fost amendat săptămâna trecută de Înalta Curte a Spaniei pentru implicarea sa în "schema de corupție".

  Răspunzând la acuzațiile împotriva sa, Rajoy a respins procesul politic împotriva sa ca fiind un complot al lui Sánchez și partidului său de a-și exercita în mod nedemocratic puterea.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei