13:38 13 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.24
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Une vache

  O vacă ce a trecut ilegal frontiera UE - condamnată la moarte

  © AFP 2018 / PHILIPPE HUGUEN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  58502

  Povestea reuniunii dintre o vacă evadată și stăpânul său bulgar pare să fie departe de sfârșitul său fericit. Într-adevăr, acest animal a săvârșit o crimă pasibilă cu moartea.

  BUCUREŞTI, 3 iun — Sputnik. Vaca gestantă Penka urmează a fi eutanasată în Bulgaria după ce a trecut ilegal frontiera, încălcând regulile Uniunii Europene, informează The Independent. Această măsură a provocat un scandal internațional.

  La jumătatea lunii mai, animalul a scăpat din ferma lui Ivan Haralampiev, un bulgar, și a traversat granița cu Serbia, parcurgând cam douăzeci de kilometri. Două săptămâni mai târziu, un agricultor sârb a returnat-o stăpânului său.

  Penka a obținut un certificat sanitar-veterinar sârb că este sănătoasă. Dar, în conformitate cu normele UE, vacile trebuie să fie eutanasiate, deoarece nu a fost supusă controlului la frontieră.

  Această poveste a provocat indignare la nivel internațional. John Flack, membru al Parlamentului European și membru al Partidului Conservator Britanic, s-a adresat premierului bulgar Boyko Borissov și președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, pentru a o salva pe Penka.

  "Desigur, acesta este un caz în care pragmatismul trebuie să prevaleze asupra aplicării stricte a regulilor", a spus el.

  O petiție în favoarea graţierii acestui animal a fost lansată pe change.org. În prezent, aceasta a fost semnată de aproximativ 5.000 de utilizatori de internet.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei