20:58 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Erupţie vulcanică, poză simbol

  Știrea nopții: Erupție vulcanică ucigașă, mulți morți și răniți - imagini șocante! (video)

  © AP Photo / U.S. Geological Survey
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  223430

  Oamenii au ars din cauza lavei - este cea mai puternică erupție a "Vulcanului de Foc", norul de cenușă s-a extins rapid, acoperind o zonă de peste 40 de kilometri

  BUCUREȘTI, 4 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. După ce recent insulele Hawaii au fost afectate de o erupție vulcanică, vin vești teribile dintr-o altă zonă, unde s-a produs (și continuă încă) o puternică erupție.

  "Vulcanul de Foc" (Volcan de Fuego) a ucis până acum cel puțin 25 de persoane în Guatemala și câteva zeci de oameni au fost răniți.

  Vulcanul a aruncat cenușă și pietre la peste 10 kilometri înălțime în atmosferă, dar și pietre. Localitățile din zonă au apucat să fie evacuate în grabă, înainte de a fi acoperite cu cenușă.

  ​Autoritățile locale, citate de Russia Today, afirmă că s-a reușit evacuarea a peste 2000 de persoane. Aceeași sursă precizează că patru persoane au murit din cauza lavei care a incendiat casa în care se aflau, iar doi copii au murit arși în timp ce urmăreau de pe un pod cum râul de lavă curgea pe sub ei.

  "Volcan de Fuego" a erupt pentru a doua oară în acest an, de data aceasta generând și scurgeri piroclastice puternice. Norul de cenușă s-a extins rapid, acoperind în zori o zonă de peste 40 de kilometri.

  Unde de șoc generate de erupții s-au resimțit pe o rază de peste 20 de kilometric, zguduind casele.

  Autoritățile și vulcanologii apreciază că este cea mai puternică erupție din ultimii ani.

  Vom reveni cu detalii.

  #VolcandeFuego #NaturalezaImplacable @ClimaenGuate @AztecaNoticiaGT @EmisorasUnidas pic.twitter.com/6t58rjVJyl

  ​Por la actividad del volcán de Fuego, la SE-CONRED recomienda a la población que habita en áreas cercanas al #VolcánDeFuego, evacuar a las áreas seguras si se indica y evitar estar cerca de barrancas o en peligro.#PrevenirParaVivir #TodosSomosResponsables pic.twitter.com/MlKNshDOex

  ​Fuerte erupción del #VolcanDeFuego esta tarde en #Guatemala 🇬🇹

  ​Fuerte erupción del #VolcánDeFuego Guatemala, situado entre los departamentos de Escuintla, Sacatepéquez y Chimaltenango. pic.twitter.com/hGYnWeKHXZ

  ​El volcán de Fuego inició su segunda erupción del presente año, con explosiones que elevan columnas de ceniza a 6 mil metros sobre el nivel del mar, flujos piroclásticos en barrancas. Por el momento no es necesario realizar evacuaciones.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei