14:25 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10120

  Liderul partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Alexander Gauland, a rămas în pantaloni scurți de baie după ce niște hoți i-au furat hainele lăsate pe plajă.

  BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik. Copreședintele partidului "Alternativa pentru Germania" (AfD), Alexander Gauland a fost nevoit să se deplaseze la secția de poliție în pantaloni scurți de bani după ce o persoană necunoscută i-a furat hainele de pe malul lacului Heiliger din Postdam, anunță ziarul Markische Allgemeine.

  Potrivit publicației, furtul a avut loc săptămâna trecută, în timp ce Gauland se scălda în lac. Fiind solicitat de jurnaliști, politicianul a confirmat incidentul.

  "Cineva mi-a furat lucrurile în timp ce mă aflam în apă. Ceilalte persoane, care se odihneau pe plajă, au chemat poliția fără participarea mea. Cel mai important obiect era o cheie", a declarat el, adăugând că din cauza furtului a fost nevoit să schimbe lacata de la ușa casei. Plaja lacului Heiliger, unde a avut loc incidentul, se află în apropierea casei lui Gauland.

  Potrivit politicianului, martorii i-ar fi comunicat că hoții în timpul furtului au strigat: "aici nu e un loc de scăldat pentru naziști".

  "Pornind de la replicile aruncate de persoanele neidentificate nu poate fi exclusă varianta că fapta a fost comisă din motive politice. În baza acestui caz a fost pornită o anchetă de către direcția federală a poliției", a declarat reprezentantul forțelor de ordine. Reprezentanții poliției au declarat că Gauland a depus o plângere pentru furt.

  Ziarul a publicat și o poză făcută de un martor ocular al incidentului, în care politicianul în vârstă de 77 de ani părăsește plaja împreună cu poliția, fiind îmbrăcat doar în pantaloni scurți de baie.

  Tematic

  Șoc în Germania: AfD aproape de egalitate cu social-democrații în sondaje
  Tagurile:
  pantaloni scurți de baie, furt, Hoție, Alexander Gauland, Postdam, Heiliger, Germania

  Știrile Zilei