15:16 18 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD17.30
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Președintele rus Vladimir Putin în timpul unei întrevederi cu președintele Iranului Hassan Rouhani

  Iranul cheamă Rusia la dialog după ieșirea SUA din acordul nuclear

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14670

  Iranul consideră necesar un dialog și serios cu Federația Rusă în contextul ieșirii unilaterale a SUA din acordul nuclear.

  BUCUREȘTI, 9 iun — Sputnik. Rusia și Iranul trebuie să stabilească un dialog serios în legătură cu denunțarea unilaterală de către SUA a acordului nuclear, consideră președintele Iranian, Hassan Rouhani.

  "În ceea ce privește ieșirea ilegală a SUA din aceste acorduri, aici este nevoie de un dialog mult mai serios și mult mai important între țările noastre", a spus acesta în timpul unei întrevederi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Liderul Iranului a subliniat că Federația Rusă a jucat un rol foarte important și constructiv în realizarea acordurilor nucleare.

  Pe 8 mai, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Washingtonul denunță acordul nuclear cu Iranul, încheiat de cei șase mediatori internaționale (Rusia, SUA, Marea Britanie, China, Franța și Germania) în anul 2015. În același timp, Trump a anunțat că SUA revine la sancțiunile impuse împotriva Iranului, inclusive cele secundare, care vizează statele care întrețin relații economice cu Iranul.

  În pofida deciziei luate de SUA, România și-a reitarat sprijinul pentru menținerea acordului nuclear cu Iranul. O astfel de poziție a fost confirmată de ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, în timpul unei întrevederi cu ambasadorul Republicii Islamice Iran la București, Hamis Moayyer.

  Anterior, pe 10 mai, ministrul Afacerilor de Externe al României, Teodor Meleșcanu, s-a arătat îngrijorat de decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul, subliniind că România are interese puternice în statul iranian.

  Tematic

  România ignoră amenințările SUA: “avem interese puternice în Iran”
  România va construi o centrală electrică în Iran
  Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei
  Rusia, Turcia și Iran: colaborare până la zdrobirea definititvă a Daesh
  Rusia, Turcia și Iran semnează Memorandumul privind Siria
  La Teheran se vor întâlni miniştrii apărării din Iran, Siria și Rusia
  Tagurile:
  acordul nuclear, Hassan Rouhani, Vladimir Putin, românia, Rusia, SUA, Iran
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei