15:14 18 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD17.30
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  In this Nov. 10, 2016 file photo, a TV screen shows pictures of U.S. President-elect Donald Trump, right, and North Korean leader Kim Jong Un, at the Seoul Railway Station in Seoul, South Korea

  Întrevederea Donald Trump - Kim Jong-un va costa 20 milioane dolari

  © AP Photo / Ahn Young-joon, File
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (215)
  6410

  Întrevederea lui Donald Trump cu Kim Jong-un va costa Singapore peste 20 milioane de dolari, anunță o publicație locală, cu referire la declarațiile prim-ministrului țării.

  BUCUREȘTI, 10 iun — Sputnik. Costurile organizării întrevederii între liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, și președintele SUA, Donald Trump, în Singapore se vor ridica la peste 20 milioane dolari, anunță publicația Straits Times, cu referire la prim-ministrul țării, Lee Hsien Loong.

  Lee Hsien Loong a menționat că aceste cheltuieli reprezintă o contribuție a Singapore în dialogul international și corespunde intereselor țării.

  "Suntem gata să suportăm aceste cheltuieli", a declarat premierul Singapore, fiind citat de publicație. El a mai adăugat că peste o jumătate din sumă constă în cheltuielile pentru asigurarea securității.

  Lee Hsien Loong a adăugat că summitul este în avantajul Singapore: "Acest lucru atrage atenția comunității internaționale. Faptul că țara noastră a fost aleasă în calitate de loc pentru o astfel de întrevedere — nu am solicitat, ni s-a solicitat nouă, iar noi am acceptat — vorbește mult despre relațiile Singapore cu alte state, cu SUA, cu Coreea de Nord, precum și despre poziția noastră în comunitatea internațională", a declarat premierul.

  El a menționat că Singapore va putea să-și răscumpere unele cheltuieli. Sursele din Ministerul Comunicațiilor și Informațiilor au comunicat sursei citate că organizarea activității a peste 2500 de reprezentanți ai presei străine, inclusiv înființarea unui centru media, va costa peste cinci milioane de dolari, iar o parte din această sumă va fi compensată.

   

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (215)

  Tematic

  Moment istoric: Kim Jong-un a sosit în Singapore pentru a se întâlni cu Trump
  Putin: Vom contribui ca summitul Trump - Kim Jong-un să se desfășoare cu succes
  Trump confirmă summitul cu Kim pe 12 iunie - Phenianul vrea denuclearizare
  Lavrov s-a întâlnit cu Kim Jong-un la Phenian, l-a invitat la Moscova (VIDEO)
  Rusia speră că summitul Trump-Kim nu se va transforma într-o ”sarabandă a ultimaturilor”
  Destinația - Singapore! SUA trimit o echipă însărcinată cu pregătirea summitului Trump-Kim
  Tagurile:
  întrevedere, summit, Lee Hsien Loong, Kim Jong-un, Donald Trump, Singapore, Coreea de Nord, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei