21:58 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Federica Mogherini

  Mogherini a explicat cum UE va stopa imigrația ilegală

  © AFP 2019 / THIERRY CHARLIER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (80)
  161 0 0

  Șeful diplomației europene a indicat posibilele soluții pentru a opri afluxul neautorizat de persoane în spațiul comunitar.

  BUCUREȘTI, 18 iun — Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, a explicat care este rețeta pentru combaterea imigrației ilegale care, în ultimul timp, a provocat mai multe discuții în contradictoriu în Europa, atât între unele state, cât și între forțele politice din interiorul lor.

  "Nu e un subiect popular acum, însă sunt convinsă că nu este vorba de stoparea migrației, care a existat întotdeauna. Trebuie luați în considerare factorii de reglementare… În Europa există unele sectoare ale economiei care nu vor putea funcționa fără migranți. Trebuie stopat traficul ilegal de ființe umane, migrația ilegală, exploatarea oamenilor cu o situație critică", a declarat Migherini luni după o rundă de negocieri a statelor din cadrul grupului „G5 Sahel" (Ciad, Mali, Niger, Burkina Faso, Mauritania).

  "Sarcina constă în combaterea activității criminale care stă în spatele traficului ilegal de migranți, pentru că această activitate deseori este legată cu traficul ilegal de arme, droguri și chiar finanțarea activităților teroriste", a spus șeful diplomației UE.

  "Anume din aceste motive am luat decizia să avem o abordare dublă, care constă, în primul rând, în colaborarea cu statele din regiune în combaterea organizațiilor criminale care sunt implicate în traficul ilegal de persoane, devenit o afacere, și în al doilea rând, în dezvoltarea unor oportunități economice în aceste țări, iată de ce investim (în lupta cu migrația ilegală — n.r.)", a menționat ea.

  Тема:
  Criza refugiaților (80)

  Tematic

  Merkel a primit un ultimatum din partea CSU. Ce decizie a luat cancelarul
  Tulburător! „Ar trebui să ardă în iad". Poliția germană - cazul fetei ucise de imigrant
  O româncă de 15 ani, asasinată în Germania de un imigrant
  Moldoveancă minoră, violată și ucisă în Germania de imigranți: Detalii șocante - VIDEO
  Brexit: Dezvăluire - măsuri de urgenţă. Imigranţii ce vor primi automat statut legal
  Legea „Stop Soros”, suveranitate, invazia imigranţilor – analist politic ungur
  Imigrația musulmană amenință siguranța și bunăstarea Europei
  Politica imigraţiei post-Brexit: pentru care cetăţeni europeni se vor cere vize
  Terifiant! Papa Ioan Paul II, despre invazia imigranților și declinul Europei
  Oficial britanic către imigranţi ROMÂNI: "Plecaţi acasă sau rămâneţi săraci"
  Tagurile:
  Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, imigrație, Criza imigranților, Criza refugiaților, G5 Sahel, Federica Mogherini, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei