03:33 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Angela Merkel și Giuseppe Conte

  Conte o avertizează pe Merkel privind "sfârșitul Schengen"

  © REUTERS / Hannibal Hanschke
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11811

  Primit de Angela Merkel luni la Berlin, premierul italian Giuseppe Conte a sperat că va fi găsită o soluție europeană la criza migrației, deoarece absența acesteia ar putea duce la "sfârșitul Schengen".

  BUCUREȘTI, 19 iun — Sputnik. În timpul vizitei la Berlin, Giuseppe Conte a avut ocazia să o avertizeze pe Angela Merkel despre consecințele dezastruoase ale politicii incoerente privind migrația, dusă de țările UE, asupra spațiului Schengen.

  "Avem nevoie de soluții europene, fără de care inițiativele bilaterale [între state] vor însemna sfârșitul Schengenului", scrie cotidianul italian La Repubblica, citându-l pe prim-ministru. "Granițele noastre sunt și cele ale Europei: Italia nu poate continua să acționeze singură", a declarat șeful guvernului italian. El a adăugat că "Italia este una dintre țările care primește cei mai mulți refugiați, fiind prima țară de sosire". 

  Cancelarul german a sperat că Italia va fi deschisă dialogului în acest domeniu: "Vrem să sprijinim Italia în apelul său de solidaritate și sperăm că Germania va fi, de asemenea, salutată cu înțelegere în termeni de solidaritate în Europa pe probleme de migrație, […] dorim să colaborăm îndeaproape", a spus Merkel.

  Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a i-a dat lui Merkel termen de două săptămâni pentru a găsi o soluție europeană pentru a opri afluxul de imigranți în țară, altfel va ordona poliției de frontieră să îi întoarcă pe solicitanții de azil. Angela Merkel a acceptat acest termen și a spus că partidul său susține inițiativa CSU.

  Tematic

  Premierul Conte: Italia lucrează în direcția anulării sancțiuilor împotriva Rusiei
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei