10:41 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9410

  Uniunea Europeană urmează să dea publicității lista mărfurilor produse în SUA care vor fi supuse unor taxe vamale suplimentare, drept răspuns la măsurile protecționiste unilaterale adoptate de SUA.

  BUCUREȘTI, 20 iun — Sputnik. UE urmează să dea publicității în viitorul apropiat o listă a mărfurilor produse în SUA, asupra cărora urmează să fie aplicate taxe vamale suplimentare, drept răspuns la măsurile unilaterale adoptate de Washington, a anunțat miercuri directorul general al Comisiei Europene pentru comerț, Jean-Luc DeMarty.

  La mijlocul lunii iunie, țările Uniunii Europene au susținut în unanimitate planul de introducere a taxelor pentru importurile de mărfuri din SUA.

  "Reglementarea introducerii taxelor UE pentru un șir de mărfuri americane va fi publicată în curând în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", a anunțat DeMarty în cadrul audierilor în comisia pentru comerțul internațional al Parlamentului European.

  Sub pretextul asigurării securității naționale, SUA au introdus în martie taxe de import pentru oțel, în mărime de 25 la sută și aluminiu — 10 la sută. Noile măsuri, care vizează UE, au intrat în vigoare în luna iunie. Drept răspuns, Bruxelles a declarat că va întreprinde acțiuni în trei direcții: lansarea dezbaterilor la OMC din 1 iunie, introducerea taxelor de import pentru anumite categorii de mărfuri din SUA, pentru o rebalansare a situației în cadrul regulilor organizației, precum și introducerea unor măsuri de protecție a pieței oțelului, în cazul în care se va înregistra creșterea volumului de oțelului importat de UE din cauza "blocării" pieței SUA.

  Tematic

  Război comercial: China pune ultimatum SUA
  Rusia elimină ultima barieră din perioada războiul comercial cu Turcia
  „Războiul comercial” între SUA și China va începe astăzi la 18:30
  Merkel speră că UE nu va ajunge la un război comercial cu SUA
  UE și SUA în pragul unui război comercial. Bruxelles: vor urma măsuri dure!
  Dmitri Medvedev: SUA au lansat război comercial total contra Rusiei
  Oficial german: "Contra-sancțiuni, războiul comercial UE - SUA ar fi rău"
  Euroscepticismul "fără precedent" al SUA pregăteşte UE de un război comercial
  Tagurile:
  taxe de import, aluminiu, oțel, Război comercial, Comisia Europeană, Comerț, Jean-Luc DeMarty, Uniunea Europeană, SUA


  Știrile Zilei