20:36 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8020

  Actualul preşedinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan a obţinut susţinerea unei majorităţi absolute a alegătorilor care au participat la procesul electoral, a declarat Sadi Guven, preşedintele Consiliului Electoral Suprem al Turciei, citând rezultatele preliminare.

  BUCUREŞTI, 25 iun — Sputnik. Duminică, în turcia s-au desfăşurat alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

  "După procesarea a 97,7% din voturi, preşedintele Erdogan obţine majoritatea absolută. Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), Partidul Mişcarea Naţionalistă, Partidul Popular Republican, Partidul Bine şi Partidul Popular Democrat au trecut pragul electoral de 10%", a spus Sadi Guven jurnaliştilor.

  Potrivit agenției de știri Anadolu, principalul adversar al lui Erdogan, Muharrem Ince de la Partidul Popular Republican (CHP) din opoziția turcă, a reușit să obțină 30,7% din voturi.

  În același timp, Partidul Dreptăţii și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare, a obținut aproape 53% din voturi în alegerile parlamentare, în timp ce CHP a obţinut 22,7%, iar Partidul Democrat Pro-kurd (PPP) a câștigat 11,6% de voturi după ce au fost numărate mai mult de 90% din voturi.

  Comentând victoria sa, Erdogan a declarat duminică că guvernul său va continua să răspundă celor care amenință Turcia prin intermediul organizațiilor teroriste. El a cerut țării sale să se concentreze asupra viitorului după alegeri și și-a reînnoit determinarea de a îmbunătăți drepturile și libertățile în țară.

   

  Tematic

  Erdogan a învins la alegerile prezidenţiale din Turcia - purtător de cuvânt al Guvernului
  Astăzi, alegeri prezidenţiale şi parlamentare "cruciale" în Turcia

  Știrile Zilei