21:53 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  U.S. President Donald Trump, center right, and Russia's President Vladimir Putin, center left, talk during the family photo session at the APEC Summit in Danang, Saturday, Nov. 11, 2017

  Kremlinul confirmă oficial data întrevederii Trump-Putin

  © AP Photo / Jorge Silva/Pool Photo
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
  16710

  Summitul mult așteptat dintre Vladimir Putin și Donald Trump urmează să aibă loc la Helsinki pe 16 iulie. Anterior, presa a anunțat că Helsinki, capitala Finlandei, a fost selectată pentru discuțiile dintre Moscova și Washington.

  BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. Putin se va întâlni cu omologul său american în țara națiunii nordice pe 16 iulie, a confirmat Kremlinul. La începutul zilei, CNN și Fox News au raportat că Helsinki a fost selectat ca loc de desfășurare a summitului mult așteptat.

  Anterior, consilierul președintelui rus Yuri Ușakov a declarat că întrevederea tête-à-tête va dura probabil "câteva ore", adăugând că sunt programate și un mic dejun de lucru și alte evenimente de protocol. Consilierul a calificat întâlnirea "principalul eveniment internațional din această vară", având în vedere importanța sa pentru cele două puteri și pentru comunitatea globală.

  Consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, care a vizitat Moscova miercuri, a declarat că "în ciuda zgomotului politic din SUA", comunicările directe dintre Trump și Putin sunt "în interesul țării noastre".

  "O serie întreagă de probleme" va fi discutată la reuniunea celor doi lideri, inclusiv controlul armamentului, presupusa intervenție rusă în alegerile prezidențiale americane din 2016, și revenirea Moscovei în G8, a mai spus el.

  Тема:
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)


  Știrile Zilei