00:51 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14820

  Statele BRICS intenționează să semneze un acord de cooperare în domeniul asigurării securității informaționale.

  BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. Reprezentanții serviciilor de inforomații ale statelor BRICS au convenit asupra încheiereii unui acord interguvernamentale de cooperare în domeniul asigurării securității informaționale internaționale.

  "La reuniune s-a convenit asupra unui acord de realizare a unei politici comune în domeniul securității informaționale internaționale", a menționat o sursă din cadrul delerației rusești. Potrivit lui, participanții la negocieri au confirmat importanța elaborării o serie de reguli de comportament responsabil a statelor în domeniul informațiilor.

  "În ceea ce privește organizarea cooperării în cadrul grupului BRICS, participanții la reuniune nu numai că au aprobat rezultatele activității grupului de lucru, care a reușit să elaboreze o "foaie de parcurs" pentru cooperarea în acest domeniu, dar au recunoscut de asemenea necesitatea adoptării unor norme juridice internaționale solide și semnării unui acord între cele cinci guverne cu privire la cooperarea în domeniul asigurării securității informaționale internaționale”, a declarat sursa din cadrul delegației ruse.

  Securitatea informațională a fost subiectul discuției la o reuniune de la Durban, Africa de Sud. Delegația Rusiei a fost condusă de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

  BRICS reprezintă un grup de state — Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, înființat în iunie 2006, în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg. Statele BRICS reprezintă 43 la sută din populația globului. În anul 2014, organizația și-a anunțat intenția de a crea o alternativă la Fondul Monitar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale (BM).

  Tematic

  Banca de Dezvoltare BRICS, implicată în proiecte în Rusia
  România, interesată de BRICS și de o cooperare militară cu Brazilia
  Miniștrii de Externe ai statelor BRICS se vor întâlni la Beijing
  Liderii BRICS au adoptat o declarație comună
  BRICS ar putea renunța la dolar, dar cu "consecințe geopolitice dramatice"
  Vladimir Putin este așteptat la summitul G20 din China, dar și alți lideri BRICS
  Tagurile:
  securitatea informațională, serviciile de informații, acord, BRICS, Durban, Africa de Sud, India, China, Rusia


  Știrile Zilei