00:10 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  The all-altitude radar (center) and anti-aircraft missile containers (left) of the S-400 Triumph air defense regiment. File photo

  Consiliul pentru achiziții al Indiei a aprobat cumpărarea sistemelor S-400

  © Sputnik / Sergei Malgavko
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (115)
  20640

  Consiliul pentru achiziții militare al Indiei a aprobat cumpărarea a sistemelor de apărare antiaeriană rusești S-400.

  BUCUREȘTI, 1 iul — Sputnik. Consiliul pentru achiziții în domeniul apărării din India a aprobat acordul de cumpărare a sistemelor antiaeriane rusești S-400 „Triumf", transmite publicația Times of India, cu referință la propriile surse.

  Joi, consiliul a reglementat "anumite divergențe" care au apărut în procesul de negocieri cu Rusia.

  Sistem antiaerian și antirachetă din dotarea armatei ruse
  © Sputnik / Владимир Федоренко

  Potrivit sursei citate, contractul pentru livrarea a sistemului S-400 va fi redirecționat către Ministerul Finanțelor spre aprobare și la comisia guvernului pentru securitate, condus de prim-ministruă.

  În iunie, ministrul Apărării al Indiei, Nirmala Sitharaman, anunțase că India și Rusia a reușit să ajungă la o etapă finală a negocierilor pentru semnarea unui acord de livrare a sistemului S-400.

  Miniștri de Apărare și Externe ai Indiei și SUA planifică în viitorul apropiat să se reunească în formatul "2+2" pentru a discuta despre sancțiunile împotriva Rusiei și problema achiziționării de către India a sistemului S-400. Prima rundă de negocieri urmează să aibă loc la Washington pe 6 iulie, însă a fost amânată. La rândul său, purtătorul de cuvânt al MAE al Indiei, Ravish Kumar, a declarat jurnaliștilor că în curând se va conveni asupra detaliilor acestei întrevederi.

  După ce partea rusă și indiană au ajuns la un acord de livrarea în India a sistemelor S-400 în valoare de 6 miliarde de dolari, Washingtonul și-a exprimat nemulțumirea de cooperarea militară între Moscova și Delhi și a avertizat că achiziționarea de către India a armamentului rusesc ar putea fi urmată de introducerea unor sancțiuni împotriva acestei țări.

  Тема:
  Industria militară rusă (115)

  Tematic

  În caz de război cu Rusia, S-400 vor priva America din prima zi de control asupra cerului
  Sistemul S-400 rusesc, o armă care schimbă regulile jocului
  Prim-ministrul Turciei confirmă că țara sa are nevoie de S-400 rusesc
  Înarmarea Turciei paralel cu NATO: Refuză integrarea rachetelor S-400 în Alianță
  Tagurile:
  S-400, India, Rusia


  Știrile Zilei