21:01 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Donald Trump

  Trump despre UE: “Ne fac tot felul de chestii neplăcute”

  © AFP 2019 / Nicholas Kamm
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  139 0 0

  Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Uniunea Europeană nu este prea departe de China în ceea ce privește comerțul și “lucruri”

  BUCUREȘTI, 1 iul — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Uniunea Europeană nu comportă mai bine decât China în ceea ce privește comerțul.

  Într-o emisiune la postul de televiziune Fox News a fost întrebat dacă ar trebui să fie atrași și aliații europeni în măsurile comerciale împotriva Chinei.

  „Scuzați-mă. Uniunea Europeană, posibil, e la fel de rea ca și China, doar că într-o măsură mai mic. Ne fac lucruri oribile. Priviți la situația cu automobilele. Trimit Mercedesuri, însă noi nu le putem trimite automobilele noastre. Priviți ce fac ei cu fermierii noștri — ei nu vor accepte producția noastră agricolă", a spus Trump.

  El a reamintit că deficitul balanței comerciale a SUA în relațiile cu UE depășește 150 miliarde de dolari pe an. Cu toate acestea, Trump a declarat că „iubește Uniunea Europeană".

  "Părinții mei s-au născut în Uniunea Europeană până la înființarea ei… Îmi plac toate aceste țări — Germania, Scoția", a spus Trump.

  În Scoția, care nu este o țară, ci o partea Marii Britanii, s-a născut mama lui Trump, Mary Anne MacLeod. Tatăl lui Trump, Fred Trump, s-a născut la New York.

  Tagurile:
  Donald Trump


  Știrile Zilei