18:56 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  La reine Elisabeth II

  Miniștrii britanici „se pregătesc” de moartea Elisabetei a II-a

  © AFP 2019 / POOL/CHRIS JACKSON
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  45510

  Miniștrii britanici au participat la o repetiție secretă care a vizat pregătirile pentru decesul reginei Elisabeta II, potrivit The Times.

  BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik. O repetiție secretă, la care au participat miniștrii britanici, a fost ținută pentru a se pregăti de moartea reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 92 de ani, a scris The Times.

  Mass-media a anunțat că repetiția secretă, care a avut loc săptămâna trecută, a vizat pregătirea de organizarea doliului național de 10 zile care va urma acestei tragedii.

  David Lidington, adjunctul lui Theresa May, a prezidat o întâlnire importantă, la care au participat, de asemenea, și ministrul de Interne, Sajid Javid, liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, și ministrul pentru Scoția, David Mundell.

  Exercițiul numit "Castle Dove" este menit să coordoneze planul de acțiuni pentru ziua de după moartea reginei. De asemenea, miniștrii au trebuit să decidă când prim-ministrul ar face declarații publice.

  De asemenea, ziarul a subliniat, referindu-se la sursele sale, că, dacă ofițerii actualizează în mod regulat planul de acțiuni, atunci miniștrii au participat pentru prima dată.

  Potrivit The Times, exercițiul nu a fost motivat de niciun fel de îngrijorare în legătură cu sănătatea reginei.  Știrile Zilei