03:32 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer

  Oponentul lui Merkel în guvern, Seehofer, vrea să demisioneze

  © REUTERS / Michaela Rehle
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (73)
  7301

  Ministrul Afacerilor Interne al Germaniei și liderul CSU, Horst Seehofer, ar vrea să demisioneze din ambele funcții în contextul divergențelor cu cancelarul Angela Merkel.

  BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Germaniei și președintele Uniunii Social-Creștine (CSU), Horst Seehofer, ar vrea să demisioneze din ambele posturi, anunță publicația Bild.

  În ultimele săptămâni, în alianța CDU/CSU, care se află în coaliție de guvernare cu social-democrații, au apărut divergențe din cauza politicii migraționiste. Seehofer a elaborat un plan în domeniul migrației — Masterplan Migration, care nu a fost susținut de liderul CDU, cancelarul Angela Merkel.

  Masterplan Migration presupune interzicerea intrării în Germania a refugiaților fără acte de identitate, precum și a persoanelor cărora anterior le-a fost refuzată cererea de azil. Refuzul ar putea fi legat, în special, de faptul că solicitanții au depus o cerere de azil în alt stat al Uniunii Europene.

  Potrivit autorilor, măsura urma să fie implimentată în mod unilateral, fără acordul statelor europene vecine.

  La rândul ei, Merkel se propunță pentru o soluție europeană la această problemă și consideră că propunerile liderului CSU contravin normelor europene cu privire la azil, precum și legislației naționale.

  Susținătorii cancelarului subliniază că dispoziția despre soluția europeană la criza migraționistă se conține în acordul de coaliției, în baza căruia funcționează actualul guvern al Germaniei.

  Тема:
  Criza refugiaților (73)

  Tematic

  Trump o atacă pe Merkel și susține pozițiile CSU și AfD
  "Sfârşitul Europei": Partenerul lui Merkel acuzat de planul secret "Brexitul german"
  Merkel a primit un ultimatum din partea CSU. Ce decizie a luat cancelarul
  Tagurile:
  CSU, CDU, Horst Seehofer, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei