02:37 20 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Tabăra salvatorilor

  Thailanda: A început operațiunea de salvare a copiilor blocați în peștera Tham Luang

  © REUTERS / Soe Zeya Tun
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16010

  La 10.00, ora locală (6.00 la București), o echipa formată din 18 persoane a pornit spre locul aflării celor 13 persoane care rămân în subteran din 23 iunie.

  BUCUREȘTI, 8 iul — Sputnik. În operațiune sunt antrenați scafandri profesioniști, localnici și din străinătate. Se așteaptă că revenirea la lumina zilei va avea loc peste 15 ore.

  ”Azi suntem pregătiți din toate punctele de vedere și o situație mai bună pentru a scoate copiii în zilele apropiate poate să nu mai fie”, a spus șeful celulei de criză, Narongsak Osottanakon.

  Potrivt lui, copii au fost readuși la o bună condiție fizică, ei au moralul ridicat și au însușit abilitățile elementare de folosire a echipamentului pentru înot subacvatic.

  Un grup format din 12 fotbaliști ai unei echipe de juniori și antrenorul lor se află în labirintul subteran al peșterei Tham Luang din 23 iunie, după ce ploile torențiale au blocat calea de revenire la suprafață.  

  În ajun a devinit cunoscut că președintele Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, a exprimat speranța că salvarea copiilor va avea loc cât de curând, astfel ca ei să poată fi oaspeți ai finalei Mondialului din Rusia. 

   

  Tematic

  Thailanda: Mesaj, curajos și încrezător în bine, din peștera cu ostatici ai potopului
  O echipă de fotbal, blocată de 9 zile într-o peșteră, a fost găsită (VIDEO)
  Tagurile:
  invitație la Mondial, începere, operațiunea de salvare, FIFA, Peștera Tham Luang, Thailanda
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei