21:48 02 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.25
 • USD17.18
 • RUB0.24
 • RON3.98
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  165 0 0

  Precipitațiile dezastruoase din Japonia au luat vieţile a cel puţin 100 de persoane, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga, adăugând că 87 de persoane au fost confirmate moarte în urma inundațiilor puternice, iar alte 13 au fost găsite fără semne de viaţă.

  BUCUREŞTI, 9 iul — Sputnik. Cel mai mare număr de victime a fost raportat în prefecturile Hiroshima și Ehime, a informat agenția Kyodo News, duminică. Fatalități au fost raportate și în prefecturile Fukuoka, Gifu, Hyogo, Kochi, Kyoto, Okayama, Saga, Shiga și Yamaguchi.

  Inundațiile și alunecările de teren împiedică operațiunile de salvare. Autoritățile avertizează că numărul morților ar putea crește în continuare.

  Vineri, regiunile centrale și sud-vest ale Japoniei au fost lovite de ploi torențiale. În dimineața zilei de duminică, în prefectura Gifu au căzut precipitații de peste 1.050 milimetri (41 țoli), 745 milimetri în prefectura Ehime, 465 milimetri în prefectura Kyoto, 442 milimetri în prefectura Hiroshima. Aceste cifre depășesc precipitațiile medii lunare de două sau trei ori.

  Aproximativ 5.9 milioane de japonezi au primit instrucțiuni sau recomandări privind evacuarea în legătură cu ploile abundente, alte 30.000 de persoane locuiesc deja în centre de evacuare.

  Duminică, o comisie de urgență însărcinată cu colectarea și analizarea informațiilor despre consecințele precipitațiilor și-a început activitatea în cadrul biroului premierului japonez Shinzo Abe. Serviciul ar trebui, de asemenea, să coordoneze activitatea agențiilor implicate în eforturile de reabilitare după dezastrul natural.

  La ședința comisiei, Abe a declarat că securitatea multor cetățeni japonezi nu a fost încă confirmată și a cerut să fie depuse toate eforturile în timpul operațiunilor de salvare și evacuării civililor.  Știrile Zilei