11:57 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Matteo Salvini, ministrul Afacerilor Interne al Italiei, liderul partidului Liga

  Salvini merge la Moscova. Vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin

  © Sputnik / Тарас Литвиненко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15130

  Ministrul Afacerilor Interne și liderul partidului Liga din Italia, Matteo Salvini, va efectua o vizită la Moscova, pentru a asista la finala Campionatului Mondial de Fotbal. Speră să aibă o discuție cu Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, și-a confirmat intenția de a vizita în viitorul apropiat Moscova, unde, pe lângă asistarea la finala Campionatului Mondial de fotbal, speră să aibă o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin și ministrul rus al Afacerilor Interne, Vladimir Kolokolțev.

  Dacă voi reuși, duminică voi realiza o misiune politico-fotbalistică. Voi profita de ocazie, în măsura posibilităților, să plec la finala Campionatului Mondial de Fotbal de la Moscova, a declarat acesta în timpul unei întâlniri cu susținătorii lui în provincia Brescia.

  „Apoi voi avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne al Rusiei, unde voi conveni asupra unui set de acțiuni împotriva terorismului Islamic, care aparent este învins, însă este chiar așa. Apoi voi pleca la o întrevedere cu Putin — astfel de oameni, care au grijă de interesele propriilor cetățeni, au rămas câteva zeci în Italia", a spus Salvini.

  Anterior, politicianul și-a exprimat dorința de a vizita Moscova în cadrul finalei Campionatului Mondial de Fotbal. El a menționat că și-ar dori să combine prezența la meciul de fotbal cu activitatea oficială. Potrivit lui, acesta ar fi primit o invitație din partea conducerii structurilor rusești.

  "Din punct de vedere a combaterii terorismului este foarte important să implicăm Rusia… voi încerca să organizez o întrevedere oficială pe subiectul migrației și terorismului", a spus Salvini săptămâna trecută în cadrul unei recepții organizate de ambasada SUA.

  Tematic

  Salvini despre ridicarea sancțiunilor antirusești: e timpul să trecem de la vorbe la fapte
  Vicepremierul italian Salvini denunţă "aroganţa" lui Macron privind migraţia
  Tagurile:
  ministrul afacerilor interne, Campionatul Mondial, Liga Nordului, Matteo Salvini, Vladimir Putin, Moscova, Italia, Rusia


  Știrile Zilei