13:15 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Klaus Werner Iohannis și Jens Stoltenberg

  Iohannis vrea prezenţă sporită a NATO în Marea Neagră

  © AP Photo / Andreea Alexandru
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)
  17503

  Şeful statului a spus că obiectivul principal este întărirea, consolidarea posturii defensive a NATO, dar a precizat că, pentru România, asta înseamnă ceva „concret".

  BUCUREŞTI, 11 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi şi mâine, preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, unde are loc şi o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre.

  Şeful statului a subliniat că, pentru România, acest obiectiv înseamnă lucruri foarte concrete pentru că România a oferit un centru de comandă foarte important pentru a îmbunătăţi coordonarea activităţii NATO din zona noastră.

  Mai mult, Iohannis a declarat că doreşte atenţie în zona Mării Negre.

  "Pentru noi este evident foarte importantă atenţia pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre (…) Credem că vom obţine nu doar o atenţie sporită pentru Marea Neagră, ci şi o prezenţă sporită a NATO pe regiunea Mării Negre, iar brigada multinaţională va fi mult mai importantă, pentru că ea va deveni o brigadă cu prezenţă permanentă", a declarat Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles.

  De asemenea, şeful statului a precizat că doreşte ca România să devină un furnzor de securitate, asta însemnând ca forţele armate să fie într-o stare foarte bună, cu oameni bine pregătiţi şi bine instruiţi.

  Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 11-12 iulie, la Summitul Alianţei Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, când va fi organizată şi o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei.

  Тема:
  Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)


  Știrile Zilei