02:15 20 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Participare la Summitul NATO de la Bruxelles (Regatul Belgiei)

  Lovitură de teatru – de ce a anulat Trump întâlnirea cu Iohannis, la NATO

  © Photo: Presidency
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)
  333473

  Întâlnirile premergătoare au fost brusc întrerupte de Germania, ofensată de atacurile incredibile ale președintelui american.

  BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Evan Răutu. Anularea tuturor întâlnirilor bilaterale de către președintele Trump este, fără îndoială, un fapt nu numai inedit, ci și greu explicabil.

  Deocamdată, explicațiile vin doar "pe surse" de la Bruxelles. Prezent la fața locului, jurnalistul Radu Tudor, cel mai cunoscut propagandist al NATO în România, a relatat o variantă extreme de interesantă.

  Summitul NATO de la Bruxelles
  © AP Photo / Markus Schreiber

  Astfel, în timpul discuțiilor cu țările partenere din flancul estic, Georgia și Ucraina, Germania ar fi intervenit brusc cerând o întâlnire doar între membri.

  Delegațiile la cel mai înalt nivel ale Georgiei și Ucrainei au trebuit să părăsească sala, afirmă Radu Tudor. A urmat o discuție tensionată, în care Germania a pus tunurile pe Trump și pe delegația americană.

  Reamintim că ieri, Donald Trump a acuzat Germania că, în loc să-și achite obligațiile față de NATO, "nu face decât să îmbogățească Rusia, de care cere să fie protejată".

  "Din cauza acestei ședințe convocate de Germania, Donald Trump a luat decizia de a-și anula întâlnirile bilaterale atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu ceilalți șefi de stat", a spus Radu Tudor, la Antena 3.

  Nu este exclus ca legătura puternică a lui Iohannis cu cancelarul Angela Merkel, ca și originea germană a acestuia, să fie un impediment al relaționării cu temperamentalul și imprevizibilul Trump în viitorul apropiat.

  De asemenea, o întrebare se pune vizavi de parteneriatul cu Georgia și Ucraina, care urma să discutat în cadrul întâlnirilor anulate. 

  Тема:
  Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)

  Tematic

  Acum: Iohannis, întâlnire cu Trump - teme care pun pe jar România
  NATO, făcut praf de Trump! Radu Tudor: "Turbulent, incult și obsedat de bani"
  SUA, propunere halucinantă! Europa e siderată, nu s-a mai auzit așa ceva din 1917!
  Bugetul României, amenințat grav la NATO - cheltuială imensă propusă!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei