15:55 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  President Donald Trump listens during a meeting with British Prime Minister Theresa May at the World Economic Forum, Thursday, Jan. 25, 2018, in Davos.

  Trump promite să "ucidă" acordurile comerciale SUA-UK dacă May continuă cu "soft" Brexit

  © AP Photo / Evan Vucci
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (524)
  65120

  Președintele Donald Trump a declarat, într-un interviu, că Statele Unite vor ucide orice acord comercial unilateral cu Regatul Unit dacă premierul britanic Theresa May și UE vor pune în aplicare un acord Brexit de compromis.

  BUCUREŞTI, 13 iul — Sputnik. "Dacă ei [Marea Britanie] vor încheia un astfel de acord, vom purta afaceri cu Uniunea Europeană în loc o facem cu Marea Britanie, așa că probabil va ucide aordurile", a declarat Trump publicaţiei The Sun, joi, când a fost întrebat finalizarea de către Theresa May a acordului de Brexit cu UE.

  Planul lui May, care prevede ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Vamală a UE în cadrul unui aranjament facilitat, a provocat un exod ministerial și a pus guvernul în criză, pe măsură ce premierul se pregătea să se întâlnească cu Trump".

  Trump a subliniat, de asemenea, că fostul ministru de Externe, Boris Johnson, unul dintre miniștrii care a părăsit Guvernul săptămâna aceasta, în semn de protest față de planurile lui May de a menține relații comerciale strânse cu UE după Brexit, ar fi un bun prim-ministru. "Spun doar că ar fi un bun prim-ministru, în opinia mea… Cred că are tot ceea ce este nevoie", a spus Trump, adăugând că premierul britanic Theresa May a fost "o persoană drăguță".

  Theresa May îl găzduiește pe Trump timp de patru zile în această săptămână la prima sa vizită oficială pe pământ britanic. Oficiul premierului britanic a anunțat anterior că cei doi lideri vor discuta o serie de probleme de politică externă, inclusiv Rusia, situația din Orientul Mijlociu, relațiile comerciale și Brexit.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (524)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei