00:56 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Referendum pe Brexit

  Guvernul May pune punct pe un al doilea referendum BREXIT

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  257 0 0

  Prim-ministrul britanic Theresa May are argumente cu Cabinetul său cu privire la detaliile planului Brexit pentru viitoarele acorduri vamale cu Uniunea Europeană, a informat presa britanică.

  BUCUREȘTI, 17 iul — Sputnik. Planul Chequers este singura cale a a avea un acord Brexit care întruneşte obiectivele guvernului, potrivit purtătorului de cuvânt al Theresey May. 

  "Publicul britanic a votat pentru părăsirea Uniunii Europene. Nu va exista un al doilea referendum… în niciun caz", a declarat purtătorul de cuvânt jurnaliştilor.

  Theresa May este gata să-i convingă pe susţinătorii Brexit de victorie, printr-o serie de modificări la legislația vamală.

  Fostul ministru britanic al educaţiei, Justine Greening, a cerut anterior ca cetăţenilor britanici să li se ofere o a doua şansă de a vota la Referendum pentru rămânerea în UE.

  "Singura soluţie este să luăm decizia finală privind Brexit din mâinile politicienilor blocați, departe de tranzacțiile din spatele uşilor, și să o dăm înapoi oamenilor", a spus ministrul.

  Ministrul Apărării Regatului Unit, Gavin Williamson, a susținut-o pe Theresa May. El a exclus categoric chiar discutarea posibilității de a organiza un referendum.

  "Nu, deloc." Britanicii au organizat un referendum, s-au expus, iar acum trebuie să punem în aplicare acest lucru, asta facem", a declarat Williamson reporterilor în timpul unei vizite la show-ul aerian de la Farnborough, luni.

  Pe 12 iulie, guvernul a publicat Cartea Aalbă mult așteptată, cu privire la relațiile britanice post-Brexit cu UE.

  Documentul prevede că Londra trebuia să se retragă de pe piața unică a Uniunii Europene și din Uniunea vamală, punând capăt liberei circulații și jurisdicției Curții Europene de Justiție în Regatul Unit.

  De asemenea, a anunțat intenția de a introduce o procedură vamală specială cu Uniunea Europeană, care va fi finalizată treptat.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei