12:09 17 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.17
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.02
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
  25220

  În timp ce prima întâlnire complexă dintre Vladimir Putin și Donald Trump s-a încheiat ieri la Helsinki, premierul finlandez Juha Sipila a anunțat cine a suportat cheltuielile legate de summit.

  BUCUREȘTI, 17 iul — Sputnik. Șeful guvernului finlandez, Juha Sipilä, a declarat într-un interviu acordat agenției de știri STT că costurile aferente summitului dintre președinții rus și american, care au avut loc ieri la Helsinki, au fost suportate de Consiliul de Stat din Finlanda.

  Cu toate acestea, premierul nu a specificat cât a costat organizarea primei întâlniri de format mare dintre Vladimir Putin și Donald Trump, informează radioul și televiziunea publică Yle.

  Sipilä a mai spus că evenimentul,mediatizat pe scară largă în întreaga lume, a întărit reputația Finlandei, deoarece înșiși liderii au declarat că sunt mulțumiți de organizare.

  În plus, sosirea la summit a circa 1500 de jurnaliști a contribuit în mare măsură la îmbunătățirea imaginii țării gazdă în străinătate.

  Summitul de la Helsinki dintre Donald Trump și Vladimir Putin a fost prima lor întâlnire de mare amploare organizată în afara forurilor multilaterale internaționale. Cei doi șefi de state s-au întâlnit pentru prima dată la Hamburg în 2017, în marja summit-ului G20, înainte de a se întreține în Vietnam, la summitul APEC (Asia-Pacific Cooperation Economic Cooperation).

  Тема:
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)

  Tematic

  Putin și Trump au discutat despre tratatele de lichidare a rachetelor
  Putin: Voiam ca Trump să câştige
  Putin: Un dialog util și de succes. Trump: O întălnire deschisă și productivă


  Știrile Zilei